droetker_recepti_biskvitno_testo_klasicno

Biskvitno testo – klasično

Osnovni recept za tortno podlago.

Sestavine:

  • 3–4 jajca
  • 3–4 žlice vroče vode (Če so jajca večja, je treba dodati manj vode.)
  • 150 g sladkorja
  • 1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
  • 100 g moke
  • 100 g Dr. Oetker Gustina
  • 2–3 poravnane žličke pecilnega praška Dr. Oetker Original Backin

Priprava:
1. Z mešalnikom pri največji hitrosti približno 1 minuto mešajte jajca in vodo.
2. Dodajte sladkor in vanilin sladkor ter mešajte še približno 2 minuti. Nato dodajte moko s pecilnim praškom in vse skupaj zmešajte z najmanjšo hitrostjo.
3. Maso enakomerno razporedite po predhodno namaščenem ali s papirjem obloženem modelu za peko. Specite po navodilih za pripravo.

Temperatura pečice:
Odvisno od vrste peciva in recepta; med 170 in 200 oC; 20–30 minut.



Legenda

Zahtevnost priprave:

Preprosto
Potrebnega nekaj predznanja
Zahtevno