droetker_recepti_cokoladni_kukiji

Čokoladni kukiji

Za približno 24 kosov.

Sestavine:

  • 125 g mehke margarine ali masla
  • 125 g sladkorja
  • 1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
  • 7 kapljic Dr. Oetker Rumove arome v steklenički
  • 2 jajci
  • 100 g pšenične moke
  • 2 polni žlici kakava (nesladkanega)
  • 1 poravnana žlička pecilnega praška Dr. Oetker Original Backin
  • 1 poravnana žlička Dr. Oetker Sode bikarbone
  • 100 g ovsenih kosmičev iz celega zrna
  • 100 g sesekljanih mandljev
  • 100 g naribane čokolade

Za dekoracijo:

  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 1/2 žlice vode
  • različne jedilne barve

Priprava:
1. Na model za peko položite papir. Segrejte pečico.
Električna pečica: okoli 180 °C.
Pečica na vroč zrak: okoli 160 °C.
2. Z mešalnikom pri največji hitrosti penasto umešajte zmehčano maslo ali margarino.

Postopoma dodajajte sladkor, vanilin sladkor in aromo ter vse skupaj mešajte, dokler ne dobite enakomerne mase. V testo pri srednji hitrosti eno za drugim dodajte jajci in vsakega mešajte približno pol minute. Moko zmešajte s kakavom, pecilnim praškom in sodo bikarbono ter vse skupaj pri srednji hitrosti umešajte v maso. Nato z žlico dodajte ovsene kosmiče, mandlje in naribano čokolado ter vse zmešajte pri srednji hitrosti. Testo s pomočjo dveh žlic polagajte na model za peko in pri tem pazite na razmik med kupčki. Slednje poravnajte z obrnjeno žlico, ki ste jo povaljali v moki. Model za peko postavite na sredino pečice.
Čas pečenja: približno 14 minut.
Kolačke skupaj s papirjem za peko prestavite na mrežo in počakajte, da se ohladijo.

3. Sladkor v prahu presejte, dodajte vodo in zmešajte, da nastane gost preliv. Po želji dodajte jedilne barve. Preliv vlijte v vrečko za zamrzovanje, ki ji odrežete en kot, in po kolačkih nabrizgajte razne motive, kot npr. jelke, zvezde in podobno.



Legenda

Zahtevnost priprave:

Preprosto
Potrebnega nekaj predznanja
Zahtevno