Flag

Velika noč

Ideje za dekoriranje
Navdih
Velika noč
Ideje za dekoriranje

Popolna velika noč vključuje tudi lepo okrašeno mizo. Poglejte naše velikonočne ideje in nasvete za dekoriranje, kateri bodo polepšali trenutke z vašimi najbližjimi.

1. Preprosta velikonočna namizna dekoracija

Picture -

S preprosto velikonočno namizno dekoracijo lahko dosežete odličen učinek. Za podlogo uporabite svetel, najbolje bel namizni prt, saj bela barva kot pika na i zaokroži namizno dekoracijo. Vzdolž po sredini prta položite ozek trak v zlati, oranžni ali zeleni barvi. Nanj lahko položite še majhna, barvno usklajena jajca (dekorativna ali čokoladna). In tako boste z manj dosegli več.

2. Pisana velikonočna namizna dekoracija

Picture -

Ta različica dekoracije se poigrava z intenzivnim barvami, ki dajejo velikonočni namizni dekoraciji posebno noto. Uporabite namizne prte različnih barv in širin, na primer v satenasto svetlo modrem in svetlem, intenzivno zelenem barvnem odtenku.

Pri dekoriranju prtov je vaša kreativnost lahko brezmejna ‒ izpihana in poslikana velikonočna jajca so prav tako primerna kot velikonočni zajčki, gnezdeca, pisane čajne svečke ali vejice mačic.

Namig glede mačic: V kombinaciji s šopkom pisanih tulipanov v vazi so odlična dekoracija velikonočne mize. Pazite pa, da bo šopek nad višino oči, saj je sicer lahko moteče za goste.

Ničesar bolj ne povezujemo s pomladjo kot prve cvetoče rastline, ki naznanjajo topli letni čas. Tulipane spomladi dobite v vseh možnih barvah in vzorcih. Pri velikonočni dekoraciji je dovoljeno vse, kar vam je všeč ‒ biti pa mora barvna! 

3. Pomladna velikonočna namizna dekoracija

Picture -

Ta dekorativna ideja je primerna tako za velikonočno dekoracijo kot tudi za (pomladne) tedne pred veliko nočjo in po njej. Poigravajte se predvsem z rumeno barvo, ki že v prvih mesecih leta spominja na poletje in pomlad.

Uporabite rumen namizni prt, na primer iz grobe jute ali z resicami. Kot dekoracijo na mizo postavite košarico, najbolje v zeleni, rumeni ali naravno beli barvi. Košarico okrasite s svežimi rožami, v skladu z barvno tematiko z narcisami in nekaj sadrenkami. Gobo za aranžiranje obrežite na velikost košarice, navlažite in postavite v košarico. Vlažna goba poskrbi za obstojnost svežih rož, seveda pa pušča vodo. Poskrbite za to, da pod gobo v košarico položite še zaščitno folijo ali postavite krožnik. Zdaj vtaknite rože po svojih željah v gobo in postavite košarico z rožami na sredino mize.

Poleg košarice lahko postavite še majhen lesen podstavek v naravno beli barvi, ki ga okrasite z ujemajočimi se dekorativnimi elementi. Za velikonočno namizno dekoracijo so primerna velikonočna jajca v vseh velikostih in različicah v rumeni, oranžni ali zeleni barvi, prav tako pa tudi majhni dekorativni piščančki. Ko je velika noč za nami, lahko podstavek hitro in enostavno napolnimo z drugimi pomladnimi dekorativnimi elementi. 

4. Velikonočna darila, ki jih naredite sami

Picture -

Za božič pečemo piškote in zakaj jih ne bi spekli tudi za veliko noč? Letos svoje najdražje presenetite s pisanimi ali s čokolado prevlečenimi velikonočnimi jajčki. Vse, kar potrebujete za to, so ustrezni modelčki za piškote in nekoliko domišljije. Modelčki za piškote z velikonočnimi motivi so danes na voljo v številnih trgovinah, kjer prodajajo pripomočke za dekoriranje. Pripravite preprosto krhko testo, razvaljajte ga in izrežite motive. Ko so piškoti pečeni in ohlajeni, lahko pri okraševanju domišljiji pustite prosto pot. Majhnim velikonočnim zajčkom naredite obraze, s sladkornimi pisali in pisanimi perlicami pa iz ovalnih piškotov pričarajte lepa velikonočna jajca za v dar.   

Še namig: Če bodo del vaše velikonočne namizne dekoracije tudi ploščice z imeni, se v ta namen dobro obnesejo tudi piškoti. S sladkornim pisalom napišite imena gostov na pečena jajca iz krhkega testa. 

Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih