V posodo nameči 250 g kremnega sira, 50 g sladkorja, žličko limoninega soka, eno jajce in žličko vanilijeve arome.Vse skupaj vehementno premešaj, nato dodaj še 20 g gustina in zmes ponovno premlati.
150 g masla, 150 g sladkorja, vrečko vanilijevega sladkorja in ščepec soli penasto stepi.Električno primešaj 3 jajca, enega za drugim.Dodaj 50 g kisle smetane, 50 ml mleka in žličko limonine lupinice in dobro premešaj.V drugi posodi zmešaj 260 g moke, vrečko vanilijevega pudinga in vrečko pecilnega praška.Suhe sestavine stresi k mokrim in ju združi z električnim miksanjem.
V model za kruh vtakni peki papir.Vanj nanesi 2/3 biskvitne mase, v katero po sredini izkoplješ rov – z žličko maso potisni ob stene modela.Po pripravljenem kanalu razporedi polovico jagodičevja, nanj pa stresi kremo in jo poravnaj.Po kremi razporedi še drugo polovico jagodičevja, vse skupaj pa pokrij še z zadnjo tretjino biskvitne mase.Pogladi jo, nato pa model porini v pečico, segreto na 180 ºC.Kolač peci 60 minut, po 40 minutah peke pa ga pokrij s papirjem za peko, da preprečiš žganje.Ko se kolač malce ohladi, po njem razporedi sveže jagodičevje in ga posuj s sladkim prahom.
Kolači
Kolači
Kolači