PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Varstvo osebnih podatkov

Dr. Oetker d.o.o.

V družbi Dr. Oetker d.o.o. (v nadaljevanju: »mi«) spoštujemo vašo zasebnost, zato varstvo vaših osebnih podatkov, kot so ime in priimek, datum rojstva, naslov, e-pošta, številka telefona idr., jemljemo zelo resno.


Pričujoče določbe za varstvo osebnih podatkov urejajo zbiranje, obdelavo in posredovanje vaših osebnih podatkov, če se takšni podatki zbirajo na naši spletni strani. Te podatke jemljemo zelo resno in se strogo držimo pravil njihove obdelave ter v nadaljevanju navedenih načel.
 

1. Načelo izogibanja zbiranja podatkov ter varčnosti podatkov

Upoštevamo načelo izogibanja zbiranja podatkov ter varčnosti podatkov. To pomeni, da zbiramo, obdelujemo in posredujemo čim manj osebnih podatkov.

2. Osebni podatki in privoljenje

Občasno je za utemeljitev, izvedbo ali zaključitev pogodbenega ali pogodbi podobnega odnosa s potrošnikom treba zbrati, obdelati in posredovati vaše osebne podatke.

Sicer pa bomo vaše osebne podatke hranili, obdelali in posredovali le z vašim predhodnim soglasjem. Vaši osebni podatki bodo uporabljeni le za namene in v obsegu, navedenem v vašem soglasju. Tako vam bomo npr. po vašem soglasju posredovali informacije o naših izdelkih in storitvah.

Svoje privoljenje pa lahko z veljavnostjo za v naprej kadar koli prekličete. Po prejemu vašega preklica bomo zbrisali vaše podatke. Preklic lahko pošljete na naslov:

e-pošta: oetker@oetker.si
ali
po pošti: Dr. Oetker d.o.o., (za varstvo podatkov), Gmajna 15, 1236 Trzin, Slovenija

3. Samodejno pridobivanje podatkov

Pri brskanju po naših spletnih straneh se občasno samodejno zbirajo osebni podatki. Sem spadajo zlasti ime domene, s katere dostopate na naše strani, vaš IP-naslov, podatki uporabljenega brskalnika in vašega operacijskega sistema, kakor tudi število obiskov naše spletne strani s ključnimi iskanimi besedami ter tistih spletnih strani, preko katerih ste dostopali na našo spletno stran. Obdelava vaših osebnih podatkov v vseh navedenih primerih poteka anonimno, ne da bi podatke pripisali vam oz. da bi vas identificirali.

4. Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo lastne piškotke in piškotke tretjih oseb za analizo dejavnosti uporabnikov in izboljšanje storitev, ki vam jih nudimo na spletni strani. Piškotki ne vsebujejo informacij, ki bi vas lahko osebno identificirale. Z uporabo naših spletnih strani se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Na tej spletni strani so omogočene naslednje storitve družbe Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (»Google«): 

Google Analytics

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev spletne analize, ki jo zagotavlja družba Google Inc. Google Analytics uporablja piškotke, to so besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik in omogočajo analizo uporabe spletne strani. Informacije, ki jih ustvari piškotek v zvezi z vašo uporabo spletne strani, vključno z vašim naslovom IP (»uporabniški podatki«), se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA, kjer so tudi shranjene.

Upoštevajte, da na svoji spletni strani uporabljamo skript »gat._anonymizeIp()«, ki je razširitev storitve Google Analytics in zagotavlja, da vaši naslovi IP ostanejo anonimni tudi po določitvi geolokacije (»maskiranje IP«). Z aktiviranjem anonimizacije IP bo Google vaš naslov IP znotraj držav članic Evropske unije ali drugih držav, ki so podpisale Sporazum o Evropskem gospodarskem prostoru, predhodno skrajšal. Samo v izjemnih primerih je celoten naslov IP prenesen na Googlov strežnik v ZDA, kjer je nato skrajšan. 

Google bo te podatke uporabil v našem imenu z namenom vrednotenja vaše uporabe spletne strani, zbiranja poročil o aktivnosti spletne strani in nudenja nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletne strani in interneta. Naslov IP, ki ga posreduje vaš brskalnik v okviru parametrov storitve Google Analytics, ne bo povezan z nobenimi drugimi podatki, ki jih ima Google. Ti podatki bodo samo posredovani tretjim osebam v skladu z zakonskimi predpisi ali za namene obdelave podatkov naročila. Google v nobenem primeru ne bo povezal vaših uporabniških podatkov z drugimi podatki, s katerimi razpolaga.

Uporabo piškotkov lahko z izbiro ustreznih nastavitev v svojem brskalniku zavrnete, vendar upoštevajte, da v tem primeru ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Poleg tega se lahko izognete zbiranju in obdelavi podatkov, ki jih ustvari piškotek, ter podatkov, povezanih z uporabo spletne strani (vključno s svojim naslovom IP) s strani družbe Google, tako da prenesete in namestite vtičnik brskalnika, ki je na voljo na naslednji povezavi.

Podrobne informacije o storitvi Google Analytics lahko najdete na spodnji povezavi:

Oglaševalske funkcije storitve Google Analytics (DoubleClick)

Poleg storitve Google Analytics (glejte zgoraj) je na tej spletni strani omogočena tudi oglaševalska funkcija DoubleClick. Posledično se nadaljnji podatki zbirajo s pomočjo Googlovega piškotka, ki presega standardno izvajanje storitve Google Analytics. V ta namen naša spletna stran poleg piškotkov storitve Google Analytics uporablja tudi piškotke tretjih oseb.

DoubleClick vam predstavlja relevantne oglase, tako naše kot tudi oglase tretjih oseb. Vašemu brskalniku je dodeljena ID-številka (ID) kot psevdonim z namenom preverjanja, kateri oglasi so prikazani v vašem brskalniku in na katere oglase ste kliknili. Uporaba piškotkov DoubleClick omogoča prikaz oglasov na osnovi prejšnjih obiskov naše in drugih spletnih strani. Informacije, ki jih ustvarijo piškotki, Google prenese in shrani na strežnik v ZDA za namene vrednotenja. Podatki bodo samo posredovani tretjim osebam v skladu z zakonskimi predpisi ali v sklopu obdelave podatkov naročila. Google v nobenem primeru ne bo povezal vaših uporabniških podatkov z drugimi podatki, s katerimi razpolaga. 

Uporabo piškotkov lahko z izbiro ustreznih nastavitev v svojem brskalniku zavrnete, vendar upoštevajte, da v tem primeru ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Poleg tega se lahko izognete zbiranju in obdelavi podatkov, ki jih ustvari piškotek, ter podatkov, povezanih z uporabo spletne strani s strani družbe Google, tako da prenesete in namestite vtičnik brskalnika, ki je na voljo na naslednji povezavi. Druga možnost vam omogoča onemogočenje piškotkov DoubleClick na spletni strani Digital Advertising Alliance, ki je dosegljiva prek naslednje povezave.

Poleg tega se zgornje informacije o storitvi »Google Analytics« nanašajo na funkcije oglaševanja Analytics.

Podrobne informacije o DoubleClick najdete na spodnji povezavi:

Google Adwords

Ta spletna stran uporablja storitev Google Adwords, storitev analize, ki jo zagotavljata družba Google Inc. in sledenje konverzije »Conversion Tracking« znotraj parametrov storitve Google Adwords. Storitev Google Adwords uporablja piškotke, ki se shranijo na trdi disk vašega računalnika (tako imenovani »piškotki konverzije«), ko kliknete na oglas, ki ga prikazuje Google. Ti piškotki postanejo neučinkoviti po 30 dneh in se ne uporabljajo za osebno identifikacijo. Če obiščete določene strani na naši spletni strani, lahko Google in mi spremljamo, ali ste do spletne strani dostopali prek klika na določen oglas. Podatki, pridobljeni s pomočjo piškotkov konverzije, se uporabljajo za statistično poročanje za stranke AdWords, ki uporabljajo sledenje konverzijam. Ti statistični podatki nam posredujejo skupno število uporabnikov, ki so kliknili na oglas, ki ga prikazuje Google, in so bili preusmerjeni na stran z oznako za sledenje konverzijam. 

Poleg sledenja konverzijam uporabljamo tudi funkcije ponovnega trženja.

Googlova funkcija ponovnega trženja nam omogoča dostop do uporabnikov, ki so v preteklosti že obiskali našo spletno stran. Na ta način lahko uporabnikom svoje spletne strani, ki jih že zanimajo naši izdelki ali storitve, ponudimo svoje oglase na drugih spletnih straneh prikaznega omrežja. AdWords določa tudi skupne interese in značilnosti uporabnikov naše spletne strani, ki temeljijo na uporabniškem vedenju na spletnih straneh v omrežju Google Display Network v zadnjih 30 dneh ter na kontekstualnih podatkih iskalnika. Na osnovi teh informacij AdWords nato poišče nove potencialne stranke, katerih interesi in značilnosti so podobni interesom in značilnostim uporabnikov naše spletne strani. Ponovno trženje, specifično za ciljno skupino, se odvija prek uporabe kombinacije piškotkov, kot so piškotki Google Analytics in Google DoubleClick, v brskalnikih uporabnikov spletne strani.

Če želite onemogočiti sledenje, lahko blokirate njegovo uporabo, tako da preprečite namestitev piškotkov z izborom ustreznih nastavitev v svojem brskalniku (možnost onemogočenja) oziroma z namestitvijo vtičnika, ki je na voljo na spodnji povezavi: 

https://www.google.com/settings/ads/plugin. Piškotke tretjih oseb lahko onemogočite tudi tako, da obiščete spletno stran za onemogočenje znotraj mreže Network Advertising Initiative, ki je dosegljiva na povezavi http://www.networkadvertising.org/choices/, kjer nadaljujete v skladu z navodili. 

Zgornje informacije o storitvi Google Analytics se nanašajo tudi na storitev Google AdWords.

Podrobne informacije o storitvi Google AdWords lahko najdete na spodnji povezavi:

5. Družbena omrežja

Na naših spletnih straneh lahko najdete povezave (linke) do zunanjih družbenih omrežij, kot je npr. Facebook (»social plugins«). Funkcije teh povezav, še zlasti posredovanje informacij in podatkov uporabnika, se ne aktivirajo ob obisku naše spletne strani, temveč ob kliku na povezavo. Po kliku na povezavo se aktivirajo integrirani vtičniki konkretnega družbenega omrežja, vaš brskalnik pa vzpostavi neposredno povezavo z njegovim strežnikom.


Če boste med brskanjem po naši spletni strani kliknili na katero od takšnih povezav, lahko pride do posredovanja podatkov uporabnika konkretnemu družbenemu omrežju, kjer se bodo podatki obdelali. Če boste med brskanjem po naši spletni strani kliknili na katero od teh povezav in boste istočasno s svojim osebnim uporabniškim računom (account) prijavljeni na družbenem omrežju, se lahko informacija o tem, da ste obiskali našo spletno stran, posreduje družbenemu omrežju, kjer se shrani na vaš uporabniški račun. Da bi onemogočili dostop do vašega uporabniškega računa konkretnega družbenega omrežja, se morate pred klikom na povezavo odjaviti iz računa.


Informacije o smislu ter obsegu zbiranja podatkov preko družbenih omrežij in o nadaljnji uporabi vaših osebnih podatkov na teh mestih ter vaših pravicah in možnih nastavitvah za zaščito zasebnosti so na voljo v napotkih za varstvo osebnih podatkov konkretnega družbenega omrežja. Za obdelavo podatkov, ki se začne ob kliku na ustrezno povezavo, nosi odgovornost konkretno družbeno omrežje
 

6. Dostop tretjih oseb do vaših osebnih podatkov

Zbiranje, obdelavo in posredovanje osebnih podatkov opravimo sami ter druga podjetja skupine Oetker ali naši pooblaščeni ponudniki storitev, če te možnosti nismo izrecno izključili. V zadnjih dveh primerih zagotavljamo, da bodo druga podjetja iz skupine ter pooblaščeni ponudniki storitev upoštevali zadevne zakonske predpise o varstvu podatkov ter obveznosti, ki izvirajo iz teh napotkov o varstvu osebnih podatkov. Do pooblastitve ponudnikov storitve lahko pride npr. pri pošiljanju blaga ali reklamnega materiala ali pa pri nagradnih igrah.

V drugih primerih tretje osebe nimajo dostopa do vaših osebnih podatkov. Predvsem pa teh ne bomo prodali ali jih v kakršni koli drugi obliki posredovali tretjim osebam. Podatke bomo obdelali in posredovali predvsem državnim ustanovam na uradno zahtevo ali v primeru zakonsko predpisane dolžnosti posredovanja informacij.
 

7. Varnost

Izvedli smo vse organizacijske in tehnične ukrepe, da bi vaše osebne podatke zaščitili pred izgubo, spremembo, krajo ali dostopom nepooblaščenih tretjih oseb.

8. Otroci

V našem interesu ni ciljno zbiranje osebnih podatkov otrok do 15. leta starosti. Če izvemo, da so nam bili tovrstni podatki posredovani brez privoljenja staršev ali drugih pooblaščenih skrbnikov, jih nemudoma izbrišemo. Pri tem pa smo odvisni od ustreznih napotkov staršev ali skrbnikov.

9. Izbris in zaprtje

Vaše osebne podatke izbrišemo, ko je s podatki povezan poslovni namen dosežen ali če tako velevajo z zakonom predpisana določila o varstvu osebnih podatkov. Tako bomo npr. podatke, zbrane za namen nagradne igre, po koncu te izbrisali, če niste privolili v zbiranje, obdelavo in posredovanje vaših podatkov tudi po zaključku nagradne igre. V primeru vašega soglasja jih bomo zbrisali po preklicu ali koncu namena privolitve (številka 2).

Na vašo željo bomo osebne podatke v celoti ali delno blokirali. V ta namen nas obvestite, v kolikšnem obsegu in za kakšno dobo trajanja naj bi podatke blokirali. Če je tehnično izvedljivo, lahko na ta način za določena področja izključite obdelavo in posredovanje vaših podatkov.
 

10. Hiperpovezave

Naša spletna stran lahko vsebuje hiperpovezave do spletnih strani drugih podjetij. Za te zunanje spletne strani ne veljajo naši napotki o varstvu osebnih podatkov, temveč zgolj tamkajšnje določbe o varstvu podatkov spletnih strani.

11. Spremembe teh določb o varstvu osebnih podatkov

Te pravne določbe redno posodabljamo in po potrebi spreminjamo. Zato se lahko zgodi, da je treba pravno določbo prilagoditi glede na spremenjene okvirne pogoje dejanske ali pravne narave. V to ste privolili z obiskom naše spletne strani.

12. Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov

V primeru vprašanj o zbiranju, obdelavi ali posredovanju osebnih podatkov, za posredovanje informacij, popravkov, blokiranje ali izbris podatkov se lahko obrnete na:

e-pošta: oetker@oetker.si

ali
po pošti: Dr. Oetker d.o.o., Gmajna 15, 1236 Trzin