PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Baking Powder

Ameriške palačinke s proteini

Navodilo za pripravo:

1. Mleko in mešanico v prahu dajte v skledo in mešajte z električnim mešalnikom, dokler ne dobite gladke mase.

2. V ponvi segrejte malo masla ali olja.

3. Na sagreto maščobo vlijte 2-3 žlice mase za posamezno palačinko. Oblikujte kroge in na srednji temperaturi pecite na obeh straneh, da dobi zlato rjavo barvo (približno 2 minuti na stran).

Prijedlog recepta: Proteinsko pecivo z višnjami

Priprava: Vsebino vrečke zmešajte s 170 g moke, 8 g pecilneg praška Dr.Oetker Original Backin, 80 g sladkorja in 2 g cimeta. Z metlico za stepanje počasi premešajte vse sestavine, nato pa dodajte 100 g javorovega sirupa, 1 jajce, 250 ml in 150 ml olja. Z električnim mešalnikom (z metlicama) na nanižji hitrosti zmešajte sestavine ter dodajte 250 g višenj. Testo zlijte v namaščen pekač (17x27 cm). Pecite v predhodno ogreti el. pečici pri 180° približno 50 minut.

 

 

Alergeni

Alergeni za ta izdelek

Gluten
Mleko in jajca

Hranilne vrednosti Ameriške palačinke s proteini

NA 100 G V 1 PORCIJI %*
Energija 764 kJ
181 kcal
1.482 kJ
350 kcal
9 %
9 %
Maščobe 2,4 g
3,3 g
3 %
Nasičene maščobe 1,2 g
1,3 g
6 %
Ogljikovi hidrati 29 g
61 g
11 %
Sladkor 6,1 g
7,1 g
7 %
Beljakovine 10 g
18 g
20 %
Sol 0,94 g
2 g
16 %
* Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ / 2000 kcal).

Nadaljnji podatki o produktu

Shranjevanje: Hraniti na suhem prostoru in pri sobni temperaturi.

Uporaba: Pripravljen z dodatkom 300 ml mleka (1,5% m.m) in olja za peko.

Količina polnjenja: 210g