Sestavine za pribl. 12 kosov

Masa:
250 g gladke moke
2 čajni žlički Dr. Oetker pecilnega praška
30 g Dr. Oetker kakava za kolače
250 g sladkorja
150 g Dr. Oetker nastrganih mandljev
1 ščepec soli
1 ščepec začimb za medenjake
1 zavitek Dr. Oetker bourbon vanilin sladkorja
5 jajc (velikost M)
150 ml mineralne vode
150 ml jedilnega olja

Višnjev nadev:
2 kosa Dr. Oetker želatine v lističih
200 ml višnjevega soka
20 g Dr. Oetker Original Gustin jedilnega škroba
80 g sladkorja
1 ščepec kardamoma
350 g odcejenih višenj iz kompota
 

Vanilijeva krema s svežim sirom:
2 čajni žlički Dr. Oetker bourbon vanilijeve paste
20 g Dr. Oetker Sladkega prahu
1 zavitek Dr. Oetker Kremfixa
250 g svežega sira maskarpone
¼ l stepene sladke smetane

Glazura:
125 g Dr. Oetker preliva za kolače – temna čokolada

 

Za okrasitev:
Dr. Oetker sladkorni okraski po želji
božični piškoti po želji

Kako lahko pripravim božično torto s piškoti?

1

Masa:

V mešalni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in kakav. Preostale sestavine dodajajte po vrstnem redu ter jih z ročnim mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte, da nastane gladka masa.

Z maso napolnite model za peko (Ø 20 cm), obložen s papirjem za peko, in jo pogladite.

Model položite na dno predhodno segrete pečice.

Električna pečica (zgornji/spodnji grelnik): 170 °C
Pečica na vroči zrak: 150 °C Čas peke: pribl. 40 minut

Ohlajen biskvit 2-krat prerežite.

2

Višnjev nadev:

Želatino pripravite v skladu z navodili na embalaži. Višnjev sok s škrobom, sladkorjem in kardamomom med mešanjem kuhajte do goste konsistence. Dodajte višnje in vse skupaj kuhajte še eno minuto. Posodo odstavite s štedilnika ter v pripravljeno maso vmešajte želatino. Med ohlajanjem nadev večkrat premešajte.

3

Vanilijeva krema s svežim sirom:

Zmešajte vanilijevo pasto, sladki prah, Kremfix in tri žlice svežega sira maskarpone, da nastane gladka zmes. Dodajte preostanek svežega sira maskarpone in sladko smetano ter vse skupaj z metlico zmešajte, da
nastane krema.

4

En kos biskvita položite na pladenj za torto, na sredino pa namažite polovico višnjevega nadeva; pri tem ob robu pustite približno 5 cm prostora. Polovico kreme za premaz postavite na stran. Polovico preostale kreme namažite po robu, kjer ste pustili nekaj prostora, nanjo položite drugi kos biskvita in ga rahlo pritisnite.

5

Na drugi kos biskvita na sredino namažite preostanek višnjevega nadeva. Drugo polovico preostanka kreme namažite po robu, kjer ste pustili nekaj prostora, nanjo položite tretji kos biskvita in ga rahlo pritisnite.

Torto premažite s kremo, ki ste jo dali na stran, in jo nato za pribl. eno uro postavite v hladilnik.

6

Glazura:

Pripravite tortni preliv po navodilih na embalaži in prelijte torto.Glazura:

7

Za okrasitev:

Preden se glazura strdi, po njej posujte sladkorne okraske in torto okrasite s piškoti.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne