Čokoladni kolač z lešniki

Model za peko (Ø 24 cm):

Testo:

125 g masla
150 g nadrobljene temne čokolade
150 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker bourbon vanilin sladkorja
50 g mletih lešnikov
60 g moke
3 rumenjaki
3 beljaki

Okrasitev:

Čokolada v prahu

1

Predpriprava:

Dno modela za peko (Ø 24 cm) obložite s peki papirjem, obod namastite.

Pečico predhodno segrejte:

Električna pečica (zgornji/spodnji grelec): pribl. 180 °C
Pečica na vroči zrak: pribl. 160 °C

2

Testo:

V ponvi na nizkem ognju raztopite maslo. Dodajte nadrobljeno čokolado in mešajte, dokler se ne stopi. V maso umešajte sladkor, vanilin sladkor in lešnike. Nato dodajte še moko in rumenjake. Beljake stepite v čvrst sneg in ga z lopatico previdno umešajte v maso.

Porazdelite jo po modelu za peko in pecite pribl. 35 minut na sredini predhodno segrete pečice.

Položaj v pečici: srednji
Čas peke: pribl. 35 minut

Kolač vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi.

3

Okrasitev:

Kolač posujte s čokolado v prahu.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne