Čokoladno pecivo z brusnicami

Za pekač:

papir za peko

Nadev:

125 g suhih brusnic

50 g Dr. Oetker mletih mandljev

75 g Dr. Oetker čokoladnih kapljic 1 jajce (velikost M)

1 zavitek Dr. Oetker bourbon vanilin sladkorja

1/2 čajne žličke mletega cimeta

Krhko testo:

375 g pšenične moke

150 g sladkorja

1 zavitek Dr. Oetker bourbon vanilin sladkorja

1 jajce (velikost M)

180 g mehkega masla ali margarine

2 žlici vode

2 čajni žlički Dr. Oetker kakava za kolače

1

Nadev:

Brusnice na drobno sesekljajte in zmešajte s preostalimi sestavinami.

2

Krhko testo:

Moko stresite v mešalno posodo in dodajte preostale sestavine (razen kakava). Vse skupaj z mešalnikom (spirali za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji, da nastane gladko testo. Nato ga prepolovite ter v eno polovico vgnetite kakav. Svetlo in temno testo na rahlo pomokani površini ločeno razvaljajte v dva pravokotnika (20 x 10 cm). Svetlo testo položite na temno, ga rahlo pritisnite in razvaljajte v večji pravokotnik (40 x 20 cm). Zatem ga premažite z maso iz čokolade in brusnic. Testo prepolovite, da nastaneta 2 pravokotnika (40 x 10 cm). Vsakega tesno zvijte ter oba zvitka za 1 uro postavite v hladilnik.

3

Pekač obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte. 
Električna pečica (zgornji/spodnji grelec): pribl. 200 °C
Pečica na vroči zrak: pribl. 180 °C

4

Oba zvitka enakomerno narežite na pribl. 1 cm debele rezine, položite jih na pekač. Le tega položite na sredino predhodno segrete pečice.


Položaj v pečici: srednji 
Čas peke: pribl. 10 minut

 
Čokoladno pecivo z brusnicami skupaj s papirjem za peko postavite na kuhinjsko rešetko in pustite, da se popolnoma ohladi.
 

Nasveti iz poskusne kuhinje

•       Če je testo premehko, ga za pribl. 30 minut postavite v hladilnik.

•       Če imate na voljo le en pekač, lahko druge kose peciva pripravite na lističu papirja za peko. Nato ga preprosto položite na pekač.

•       Pecivo lahko v dobro zaprtih posodah hranite pribl. 3 tedne

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne