Sestavine za pribl. 80 kosov

Krhko testo za črno-belo pecivo:
300 g gladke moke
½ zavitka Dr. Oetker Original Backin pecilnega praška 100 g medu
1 zavitek Dr. Oetker bourbon vanilin sladkorja
½ zavitka Dr. Oetker Finesse naribane limonine lupinice
1 ščepec soli
200 g hladnega masla
1 rumenjak (velikost M)

Za gnetenje:
3 žlice Dr. Oetker kakava za kolače

 

 

Za premaz:
voda

Kako lahko pripravim črno-belo pecivo?

1

Krhko testo za črno-belo pecivo:

Zmešajte moko in pecilni prašek ter mešanico posujte po delovni površini. Preostale sestavine dodajajte po vrstnem redu in jih gnetite, da nastane gladko testo.

2

Za gnetenje:

Polovico testa zgnetite s kakavom. Testo, zavito v folijo za živila, postavite za 40 minut v hladilnik.

3

Vzorec polžka:

Svetlo in temno testo na pomokani površini razvaljajte v pravokotnik. Oba kosa testa premažite z vodo, položite drug na drugega in ju zvijte v zvitek.

Zvitek:

Temno testo na rahlo pomokani površini oblikujte v zvitek. Premažite ga z vodo ter ga obdajte s svetlim testom.

Vzorec šahovnice:

Svetlo in temno testo na pomokani površini razvaljajte na debelino pribl. 1,5 cm, premažite ga z vodo in ga narežite na trakove. Na tanko razvaljajte en listič testa ter nanj položite narezane trakove, da nastane šahovnica. Šahovnico nato obdajte z lističem testa.

4

Na ta način pripravljene različice postavite za pribl. 40 minut v hladilnik, da se med rezanjem ne deformirajo. Različice nato narežite na 2 mm debele rezine in jih položite na oba namaščena pekača.

Prvi pekač položite na sredino predhodno segrete pečice.

Električna pečica (zgornji/spodnji grelnik): pribl. 190 °C
Pečica na vroči zrak: pribl. 170 °C
Čas peke: pribl. 10 minut

 

5

Postopek ponovite tudi z drugim pekačem.

 

Nasveti Dr. Oetkerjevega slaščičarskega mojstra

Za črno-belo pecivo s hrustljavim robom koščke testa pred rezanjem premažite z beljakom ter jih povaljajte v sladkorju.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne