Sestavine za pribl. 20 kosov

Za pekač (40 x 30 cm):
malo maščobe
papir za peko

 

Biskvit:
75 g masla
5 jajc (velikosti M)
125 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker vanilin sladkorja
ščepec soli
150 g pšenične moke
15 g Dr. Oetker kakava za kolače
2 zvrhani žlički Dr. Oetker Original
Backin pecilnega praška
mlete začimbe po želji (cimet,
nageljnove žbice, muškatni orešček,
piment, kardamom)

Sadni nadev:
približno 400 g džema iz brusnic
Krema iz stepene smetane in
nemastne skute:
800 g hladne sladke smetane za stepanje
4 zavitki Dr. Oetker želatine fix
500 g nemastne skute (20 % m. m.)
100 g sladkorja
mlete začimbe po želji (cimet,
nageljnove žbice, muškatni orešček)

Hiške iz piškotov Speculaas:
Dr. Oetker sladkorna pisava z okusom
bele čokolade
približno 250 g piškotov Speculaas z začimbami
Dr. Oetker srebrne perle
Dr. Oetker pisane drobtinice

 

Kako lahko pripravim božični kolač s hiškami iz piškotov speculaas?

1

Priprava:

Za biskvit v posodici stopite maslo in ga pustite, da se ohladi. Pekač namastite in obložite s papirjem za peko. Segrejte pečico.

Električna pečica: približno 200 °C
Pečica na vroči zrak: približno 180 °C

2

Biskvit:

V posodi z mešalnikom (z metlicami) 1 minuto mešajte jajca pri največji hitrosti, da postanejo penasta. Med stalnim mešanjem (1 minuto) dodajte sladkor, vanilin sladkor in sol ter vse skupaj mešajte še dve minuti. Primešajte moko s kakavom, pecilnim praškom in začimbami ter kratko mešajte pri najnižji hitrosti. Nato na hitro vmešajte maslo. Testo položite na pekač, ga poravnajte in specite.

Položaj v pečici: srednji
Čas peke: 12 minut


Biskvit na pekaču naj se ohladi na kuhinjski mreži.

3

Sadni nadev:

Biskvit preložite na velik pladenj in previdno izvlecite papir za peko. Džem razmažite po biskvitu.

4

Krema iz nemastne skute in stepene smetane:

Smetano in 3 zavitke želatine fix stepite v čvrsto kremo. Nemastno skuto v posodi pomešajte z 1 zavitkom želatine fix. Vmešajte sladkor in začimbe po želji. Smetano vmešajte v kremo z nemastno skuto. 3 polne žlice kreme dajte v vrečko za okraševanje, nato pa v hladilnik. Kremo iz nemastne skute in stepene smetane premažite po nadevu iz brusnic, nato pa pecivo postavite v hladilnik za najmanj dve uri

5

Hiške iz piškotov Speculaas :

Na krajše stranice piškotov nanesite malo bele sladkorne pisave (slika 1) in na to postavite piškote kot streho. Piškote z zgornje strani združite s sladkorno pisavo. Na robove strehe previdno nanesite malo sladkorne pisave, pustite da steče, nato pa posujte s pisanimi drobtinicami in zlatimi perlami in pustite, da se vse skupaj strdi.

6

Okrasitev :

Na kremo postavite hiške iz piškotov. Z vrečko za okraševanje oblikujte 2-3 smrečice (slika 2) in vse skupaj okrasite s preostalimi okraski.

 

NASVET: • Hiške lahko pripravite že en dan prej in jih hranite v škatli za piškote.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne