Kvašeni cmoki

Kvašeno testo:

500 g gladke moke
1 zavitek Dr. Oetker kvasa
50 g sladkorja
½ čajne žličke soli
1 jajce (velikost M) 250 ml mleka
80 g stopljenega masla

Za kuhanje:

100 g sladkorja
100 g stopljenega masla
125 ml mleka

Za serviranje:

vroče maslo cimetov sladkor mleti mak

1

Kvašeno testo:

Moko vsujte v posodo ter jo dobro zmešajte s kvasom. Preostale sestavine dodajajte po vrstnem redu in jih z ročnim mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte, da nastane gladko testo. Pokrito testo pustite vzhajati na toplem, dokler ne postane dvakrat večje.

Vzhajano testo na pomokani površini pregnetite (pritiskajte ga z leve in desne proti sredini) ter ga oblikujte v zvitek (pribl. 7 cm Ø). Zvitek narežite na 9 enako velikih kosov, oblikujte jih v krogle in v pokriti posodi pustite vzhajati.

2

Za kuhanje:

Zmešajte sladkor z maslom in mlekom ter zmes zlijte v ponev s pokrovom in visokim robom. Vanjo položite pripravljene krogle, pokrijte jih s pokrovom in na srednjem oz. nizkem ognju kuhajte 30 minut (da malo brbotajo), dokler se tekočina delno ne vpije.

Pozor! Ne odstranjujte pokrova, saj lahko cmoki razpadejo!

3

Za serviranje:

Med vsako plast potresite cimetov sladkor ali mak.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne