Piškoti amaretti z limono

Za pekač:

papir za peko

 

Krhko testo:

200 g Dr. Oetker mletih mandljev
1 čajna žlička Dr. Oetker Original Backin pecilnega praška
40 g sladkorja
40 g sladkorja v prahu
1 ščepec soli
40 g mehkega masla ali margarine
1 jajce (velikost M)
3 čajne žličke Dr. Oetker naravnega limoninega ekstrakta v olju

Za valjanje:

pribl. 40 g sladkorja v prahu

1

Krhko testo:

V mešalno posodo stresite mlete mandlje. Dodajte preostale sestavine in jih z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji, da nastane gladko testo. Testo oblikujte v kroglo in ga zavijte v folijo za živila. Za približno 1 uro ga postavite v hladilnik.

2

Predpriprava:

Pekač obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica (zgornji/spodnji grelec): pribl. 180 °C
Pečica na vroči zrak: pribl. 160 °C

3

Priprava:

Testo razdelite na štiri dele ter vsak del posujte s sladkorjem v prahu, zatem oblikujte zvitke. Vsak zvitek narežite na 10 enako velikih delov. Oblikujte jih v kroglice in dobro povaljajte v sladkorju v prahu. Kroglice v razmaku položite na pekač in začnite peči.


Položaj v pečici: srednji
Čas peke: pribl. 15 minut

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne