Piškoti z Nutello®

Piškoti z lešnikovo kremo

Za pekač:

papir za pekoKrhko testo:

Krhko testo:

200 g pšenične moke
1 čajna žlička Dr. Oetker Original Backin pecilnega praška
250 g Nutelle®
1 jajce (velikost M)
2 žlici mleka

Glazura:

pribl. 50 g Dr. Oetker Fix temne prelivne čokolade
pribl. ½ čajne žličke jedilnega olja, npr. sončničnega olja

Kako lahko enostavno in hitro pripravim piškote z Nutello®:

1

Krhko testo:

V mešalni posodi zmešajte moko s pecilnim praškom. Dodajte preostale sestavine in jih z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji, da nastane krhko testo.
Testo oblikujte v 2 zvitka ter ju postavite za 30 minut v hladilnik.

Pekač obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica (zgornji/spodnji grelec): pribl. 180 °C
Pečica na vroči zrak: pribl. 160 °C

Vsak zvitek narežite na 25 enako velikih kosov ter iz njih oblikujte kroglice. Kroglice položite na pekač, rahlo jih pritisnite in začnite s peko.

Položaj v pečici: srednji
Čas peke: pribl. 10 minut

Pečene piškote skupaj s papirjem za peko postavite na kuhinjsko rešetko, kjer naj se ohladijo.

2

Glazura:

Prelivno čokolado v vodni kopeli na majhnem ognju raztopite in jo dobro zmešajte z oljem. Piškote potopite v stopljeno čokolado do polovice, glazuro na robu pa malo obrišite. Piškote postavite na papir za peko in počakajte, da se prelivna čokolada strdi.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne