Sestavine za pribl. 12 kosov

Za model za narastke (približno 30 x 20 cm):
malo maščobe


Kvašeno testo:
125 ml mleka
100 g masla ali margarine
400 g pšenične moke
1 zavitek Dr. Oetker instant kvasa
80 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker vanilin sladkorja
2 jajci (velikosti M)

Cimetov nadev:
70 g zmehčanega masla
50 g sladkorja
2 žlički mletega cimeta
mlete začimbe po želji (cimet,
nageljnove žbice, muškatni orešček,
piment, kardamom)


Krokant iz mandeljev:
25 g Dr. Oetker mandljev v lističih
1 žlica sladkorja


Preliv iz kremnega sira:
50 g zmehčanega masla
100 g kremnega sira
50 g Dr. Oetker Sladkega prahu

Kako lahko pripravim božični polžki s cimetom in prelivom iz kremnega sira?

1

Priprava:

Segrejte mleko in v njem raztopite maslo ali margarino.

2

Kvašeno testo:

V posodo presejte moko in jo dobro premešajte z instant kvasom. Dodajte ostale sestavine ter mešanico mleka in maščobe. Na kratko premešajte z mešalnikom (z lopaticami) pri najmanjši, nato pa 5 minut pri največji hitrosti, da dobite gladko testo. Testo pokrijte in ga pustite na toplem vzhajati tako dolgo, da se vidno poveča. Namastite model in segrejte pečico.

Električna pečica: približno 180 °C
Pečica na vroči zrak: približno 160 °C

3

Cimetov nadev:

V posodi z mešalnikom (z metlicami) pomešajte maslo, sladkor, cimet in začimbe.

4

Kvašeno testo posujte z moko in ga razvaljajte na dobro pomokani delovni površini na pravokotnik velikosti približno 50 x 30 cm. Testo premažite s cimetovim nadevom. Kvašeno testo z daljše strani trdno zavijte (slika 1). Svaljek iz testa narežite z nazobčanim nožem na približno 12 rezin. Rezine položite v model z odrezano ploskvijo navzgor (slika 2) in pustite na toplem vzhajati tako dolgo, da se vidno povečajo.

5

Peka:

Model postavite na rešetko v pečici.

Položaj v pečici: spodnja tretjina
Čas peke:približno 30 minut

6

Krokant iz mandeljev::

Mandlje popražite v ponvi z oblogo proti prijemanju, da dobijo zlato rjavo barvo. Dodajte sladkor in ga med mešanjem karamelizirajte. Mandlje pustite, da se ohladijo na krožniku

7

Preliv iz kremnega sira:

Z mešalnikom (z metlicami) na kratko zmešajte zmehčano maslo, kremni sir in sladkor v prahu.

8

Polžke s cimetom pustite v modelu 5 minut, da se hladijo na kuhinjski mreži. Nato jih s pomočjo žlice na debelo premažite s prelivom iz kremnega sira in po vrhu posujte z mandlji.

Polžki s cimetom so najboljši, dokler so še mlačni

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne