Veganski božični piškoti

Za svetlo testo:

50 g mehke (rastlinske) margarine
75 g Dr. Oetker Sladkega prahu
1 čajna žlička Dr. Oetker bourbon vanilin sladkorja
140 g moke
2 žlici vode

Za temno testo:

140 g moke
10 g kakava v prahu
50 g mehke margarine
75 g Dr. Oetker Sladkega prahu
2 žlici mrzle vode

1

Predpriprava:

Pekač obložite s papirjem za peko.

2

Za svetlo testo:

V posodo stresite vse sestavine in maso gnetite toliko časa, da nastane enotna zmes. Testo oblikujte v kroglo in ga zavijte v folijo za živila. Postavite ga za približno 10 minut v hladilnik.

3

Za temno testo:

Dobro zmešajte moko in kakav v prahu ter nato dodajte še preostale sestavine. Vse skupaj gnetite toliko časa, da nastane enotna zmes. Testo nato postavite za približno 10 minut v hladilnik.

Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica (zgornji/spodnji grelec): 180 °C
Pečica na vroči zrak: 160 °C
Položaj v pečici: srednji

4

Priprava:

Med dvema lističema papirja za peko razvaljajte svetlo testo v obliki pravokotnika debeline 0,5 cm. Na enak način razvaljajte tudi temno testo, in sicer v enaki velikosti kot svetlo testo. Nato položite temno testo na svetlo testo in rahlo pritisnite. Testo zvijte v zvitek, zavijte ga v folijo za živila in postavite za 20 minut v hladilnik.

Zvitek narežite na rezine (debeline 1 cm), položite jih na pripravljen pekač in jih na srednji rešetki pecite pribl. 25 minut. Pečene piškote vzemite iz pečice, postavite jih na kuhinjsko rešetko in pustite, da se ohladijo.

Položaj v pečici: srednji
Čas peke: pribl. 25 minut

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne