Sestavine za podlago
200 g zmletih piškotov
120 g masla
4 žlice mleka
1 Dr. Oetker vanilijev strok

Sestavine za belo kremo
2 lističa Dr. Oetker želatine v lističih
250 g sira maskarpone
100 ml smetane za stepanje
100 g bele čokolade za kuhanje
100 ml smetane za kuhanje
1 zavitek Dr. Oetker Sweet Zero vanilin sladkor

Sestavine za kremo z malinami
3 lističe Dr. Oetker želatine v lističih
250 g sira maskarpone
100 ml smetane za stepanje
200 g malin (sveže ali zamrznjene)
2 žlici vode
70 g Dr. Oetker Sweet Zero sladila
nekaj kapljic Dr. Oetker tekoče
jedilne barve, rdeče

1

Priprava podlage

Zmešajte piškote, stopljeno maslo in mleko. Vaniljev strok prerežite z nožem po dolžini, postrgajte semena in dodajte v zmes. Dno modela s premerom 20 cm obložite s papirjem za peko, rob pa z acetatno folijo. Zmes vtisnite v model. Postavite v hladilnik in medtem pripravite kremo.

2

Priprava bele kreme

Želatinu preliti vodom (oko 100 ml).

Sir i vrhnje za šlag umutiti mikserom.Želatino prelijte z vodo (približno 100 ml). Z mešalnikom zmešajte skuto in smetano za stepanje. Čokolado narežite na manjše koščke, dodajte smetano za kuhanje in na rahlem ognju počasi segrevajte. Dodajte ožeto želatino in segrevajte na šibkem ognju, dokler se ne stopi. Dodajte Sweet Zero vanilin sladkor.

Toplo zmes vlijte v skuto s smetano ter zmešajte.

Kremo vlijte v model in postavite v zamrzovalnik za 1 uro.

Čokoladu usitniti na kockice, dodati vrhnje za kuhanje i lagano grijati. Dodati ocijeđenu želatinu i grijati na laganoj vatri dok se ne otopi. Dodati Sweet Zero Vanilin.

Toplu smjesu uliti u sir i vrhnje i umutiti.

Kremu uliti u kalup i hladiti u zamrzivaču oko 1 sat.

3

Priprava kreme z malinami

Lističe želatine prelijte z vodo (približno 100 ml).

Z mešalnikom zmešajte skuto in smetano za stepanje.

Maline, 2 žlici vode in Sweet Zero sladilo kuhajte nekaj minut, zmešajte v mešalniku in precedite. Dodajte ožeto želatino in segrevajte, dokler se ne stopi. Toplo zmes zmešajte z mešalnikom. Ob koncu dodajte nekaj kapljic Dr. Oetker tekoče jedilne rdeče barve. Prelijte po podlagi (krema je
tekoča, ko se ohladi, pa postane čvrstejša).

Torto postavite v hladilnik za nekaj ur, najbolje čez noč.

Če želite ostre robove, torto skupaj z modelom postavite v zamrzovalnik za 1-2 uri.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne