Sestavine za testo
2 rumenjaka
50 g Dr. Oetker Sweet Zero sladila
1 zavitek Dr. Oetker Sweet Zero vanilin sladkorja
170 g masla
350 g ostre moke
6 g Dr. Oetker Backin pecilnega praška
3 žlice kisle smetane

Sestavine za nadev
300 g skute
200 g kisle smetane
1 zavitek Dr. Oetker Sweet Zero vanilin sladkorja
6 g Dr. Oetker Finesse naribane limonine lupinice
120 g Dr. Oetker Sweet Zero sladila
2 žlici ostre moke
300 g borovnic

1

Priprava testa

Zmešajte rumenjake, Sweet Zero sladilo, Sweet Zero vanilin sladkor in maslo, dodajte moko, pecilni prašek in kislo smetano ter zamesite testo.
Testo ovijte v prozorno folijo in ga pustite v hladilniku 30 minut.

2

Priprava nadeva

Vse sestavine (razen borovnic) zmešajte z mešalnikom.
Okrogli model s premerom 26 cm premažite z maslom in dno potresite z ostro moko. Testo razvaljajte na debelino približno 5–8 mm in z njim prekrijte model. Vtisnite ga v model, odvečno testo pa obrežite. Razporedite po njem nadev, ga posujte z borovnicami in okrasite s preostalim testom, iz katerega lahko naredite različne oblike.

3

Pito pecite v pečici, segreti na 180 °C, približno 50-60 minut.
Postrezite hladno.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne