PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Varstvo osebnih podatkov

Dr. Oetker d.o.o.

V družbi Dr. Oetker d.o.o. (v nadaljevanju: »mi«) spoštujemo vašo zasebnost, zato varstvo vaših osebnih podatkov, kot so ime in priimek, datum rojstva, naslov, e-pošta, številka telefona idr., jemljemo zelo resno.


Pričujoče določbe za varstvo osebnih podatkov urejajo zbiranje, obdelavo in posredovanje vaših osebnih podatkov, če se takšni podatki zbirajo na naši spletni strani. Te podatke jemljemo zelo resno in se strogo držimo pravil njihove obdelave ter v nadaljevanju navedenih načel.

1. Načelo izogibanja zbiranja podatkov ter varčnosti podatkov


Upoštevamo načelo izogibanja zbiranja podatkov ter varčnosti podatkov. To pomeni, da zbiramo, obdelujemo in posredujemo čim manj osebnih podatkov.

2. Osebni podatki in privoljenje

Občasno je za utemeljitev, izvedbo ali zaključitev pogodbenega ali pogodbi podobnega odnosa s potrošnikom treba zbrati, obdelati in posredovati vaše osebne podatke.

Sicer pa bomo vaše osebne podatke hranili, obdelali in posredovali le z vašim predhodnim soglasjem. Vaši osebni podatki bodo uporabljeni le za namene in v obsegu, navedenem v vašem soglasju. Tako vam bomo npr. po vašem soglasju posredovali informacije o naših izdelkih in storitvah.

Svoje privoljenje pa lahko z veljavnostjo za v naprej kadar koli prekličete. Po prejemu vašega preklica bomo zbrisali vaše podatke. Preklic lahko pošljete na naslov:

e-pošta: oetker@oetker.si

ali
po pošti: Dr. Oetker d.o.o., (za varstvo podatkov), Gmajna 15, 1236 Trzin, Slovenija

3. Samodejno pridobivanje podatkov

Pri brskanju po naših spletnih straneh se občasno samodejno zbirajo osebni podatki. Sem spadajo zlasti ime domene, s katere dostopate na naše strani, vaš IP-naslov, podatki uporabljenega brskalnika in vašega operacijskega sistema, kakor tudi število obiskov naše spletne strani s ključnimi iskanimi besedami ter tistih spletnih strani, preko katerih ste dostopali na našo spletno stran. Obdelava vaših osebnih podatkov v vseh navedenih primerih poteka anonimno, ne da bi podatke pripisali vam oz. da bi vas identificirali.

4. Piškotki

Pri obisku naše spletne strani se lahko pojavijo manjše besedilne datoteke (t. i. »piškotki«), ki se shranijo na vaš računalnik. Piškotke uporabljamo z namenom, da bi vam olajšali oz. da bi izboljšali brskanje po naši spletni strani.
 
Piškotki nam omogočajo prepoznavo obiskovalcev naše spletne strani, ne da bi se pri tem shranili osebni podatki. Da bi vam nudili optimalne storitve, uporabljamo tako imenovane »permanentne piškotke« in »sejne piškotke«.
 
V permanentnem piškotku shranjeni podatki (za dobo 2 let) vam omogočajo kar se da udobno brskanje po naši spletni strani tudi ob vašem naslednjem obisku, uporabljamo pa jih izključno v ta namen.

Če piškotke deaktivirate, to ne vpliva na brskanje po naši spletni strani.

V sejnih piškotkih shranjeni podatki veljajo za aktualni obisk naše spletne strani in so namenjeni temu, da vam omogočajo neomejeno uporabo naših storitev in kar najbolj udobno brskanje po spletni strani ob vsakokratnem obisku naše strani.

Če deaktivirate sejni piškotek, vam ne moremo zagotoviti neomejene uporabe vseh naših storitev.

Če ne želite piškotkov, lahko spremenite nastavitve na svojem brskalniku (zadevne informacije so vam na voljo pod »Pomoč« v meniju vašega spletnega brskalnika). Piškotke, ki so na vašem računalniku že shranjeni, lahko odstranite z izbrisom vmesnega shranjevalnika obiskanih spletnih strani.

5. Družbena omrežja

Na naših spletnih straneh lahko najdete povezave (linke) do zunanjih družbenih omrežij, kot je npr. Facebook (»social plugins«). Funkcije teh povezav, še zlasti posredovanje informacij in podatkov uporabnika, se ne aktivirajo ob obisku naše spletne strani, temveč ob kliku na povezavo. Po kliku na povezavo se aktivirajo integrirani vtičniki konkretnega družbenega omrežja, vaš brskalnik pa vzpostavi neposredno povezavo z njegovim strežnikom.


Če boste med brskanjem po naši spletni strani kliknili na katero od takšnih povezav, lahko pride do posredovanja podatkov uporabnika konkretnemu družbenemu omrežju, kjer se bodo podatki obdelali. Če boste med brskanjem po naši spletni strani kliknili na katero od teh povezav in boste istočasno s svojim osebnim uporabniškim računom (account) prijavljeni na družbenem omrežju, se lahko informacija o tem, da ste obiskali našo spletno stran, posreduje družbenemu omrežju, kjer se shrani na vaš uporabniški račun. Da bi onemogočili dostop do vašega uporabniškega računa konkretnega družbenega omrežja, se morate pred klikom na povezavo odjaviti iz računa.


Informacije o smislu ter obsegu zbiranja podatkov preko družbenih omrežij in o nadaljnji uporabi vaših osebnih podatkov na teh mestih ter vaših pravicah in možnih nastavitvah za zaščito zasebnosti so na voljo v napotkih za varstvo osebnih podatkov konkretnega družbenega omrežja. Za obdelavo podatkov, ki se začne ob kliku na ustrezno povezavo, nosi odgovornost konkretno družbeno omrežje

6. Dostop tretjih oseb do vaših osebnih podatkov

Zbiranje, obdelavo in posredovanje osebnih podatkov opravimo sami ter druga podjetja skupine Oetker ali naši pooblaščeni ponudniki storitev, če te možnosti nismo izrecno izključili. V zadnjih dveh primerih zagotavljamo, da bodo druga podjetja iz skupine ter pooblaščeni ponudniki storitev upoštevali zadevne zakonske predpise o varstvu podatkov ter obveznosti, ki izvirajo iz teh napotkov o varstvu osebnih podatkov. Do pooblastitve ponudnikov storitve lahko pride npr. pri pošiljanju blaga ali reklamnega materiala ali pa pri nagradnih igrah.

V drugih primerih tretje osebe nimajo dostopa do vaših osebnih podatkov. Predvsem pa teh ne bomo prodali ali jih v kakršni koli drugi obliki posredovali tretjim osebam. Podatke bomo obdelali in posredovali predvsem državnim ustanovam na uradno zahtevo ali v primeru zakonsko predpisane dolžnosti posredovanja informacij.

7. Varnost

Izvedli smo vse organizacijske in tehnične ukrepe, da bi vaše osebne podatke zaščitili pred izgubo, spremembo, krajo ali dostopom nepooblaščenih tretjih oseb.

8. Otroci


V našem interesu ni ciljno zbiranje osebnih podatkov otrok do 15. leta starosti. Če izvemo, da so nam bili tovrstni podatki posredovani brez privoljenja staršev ali drugih pooblaščenih skrbnikov, jih nemudoma izbrišemo. Pri tem pa smo odvisni od ustreznih napotkov staršev ali skrbnikov.

9. Izbris in zaprtje


Vaše osebne podatke izbrišemo, ko je s podatki povezan poslovni namen dosežen ali če tako velevajo z zakonom predpisana določila o varstvu osebnih podatkov. Tako bomo npr. podatke, zbrane za namen nagradne igre, po koncu te izbrisali, če niste privolili v zbiranje, obdelavo in posredovanje vaših podatkov tudi po zaključku nagradne igre. V primeru vašega soglasja jih bomo zbrisali po preklicu ali koncu namena privolitve (številka 2).

Na vašo željo bomo osebne podatke v celoti ali delno blokirali. V ta namen nas obvestite, v kolikšnem obsegu in za kakšno dobo trajanja naj bi podatke blokirali. Če je tehnično izvedljivo, lahko na ta način za določena področja izključite obdelavo in posredovanje vaših podatkov.

10. Hiperpovezave


Naša spletna stran lahko vsebuje hiperpovezave do spletnih strani drugih podjetij. Za te zunanje spletne strani ne veljajo naši napotki o varstvu osebnih podatkov, temveč zgolj tamkajšnje določbe o varstvu podatkov spletnih strani.

11. Spremembe teh določb o varstvu osebnih podatkov


Te pravne določbe redno posodabljamo in po potrebi spreminjamo. Zato se lahko zgodi, da je treba pravno določbo prilagoditi glede na spremenjene okvirne pogoje dejanske ali pravne narave. V to ste privolili z obiskom naše spletne strani.

12. Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov

V primeru vprašanj o zbiranju, obdelavi ali posredovanju osebnih podatkov, za posredovanje informacij, popravkov, blokiranje ali izbris podatkov se lahko obrnete na:

e-pošta: oetker@oetker.si

ali
po pošti: Dr. Oetker d.o.o., Gmajna 15, 1236 Trzin