Najprej pripravimo biskvit. Jajca, sol in sladkorja stepamo nekih 5-10 minut da dobimo svetlo rumeno puhasto zmes. Presejemo suhe sestavine in dodamo vse tekoče sestavine in nežno zmešamo v enotno zmes.
Prelijemo v namaščen pekač in pečemo v segreti pečici nekih 18 minut, da zobotrebec iz biskvita pride ven čist.
V posodi zmešamo sestavine za preliv in še vroč biskvit prelijemo. Takšnega ohladimo.
Nadaljujemo s pripravo kreme. Dve tretjine mleka pripeljemo do vretja. V preostalo tretjino vmešamo pudinga in sladkor. Puding mešanico zakuhamo v vrelo mleko da se puding skuha in zgosti. Takšnega pokrijemo po površini s folijo za živila in ohladimo.
Ko je puding ohlajen sladko smetano stepemo do mehkega. Vmešamo ji želatino fix, da se zgosti. Dodamo limonin sok in aromo. Nato pa jo z mešalnikom vmešamo k ohlajenem pudingu da dobimo enotno zmes. Prelijemo čez ohlajen biskvit.
Položimo v hladilnik za 1-2 uri. Nato pripravimo čokoladni obliv.
Sladko smetano zavremo. Takšno odstavimo in ji dodamo čokolado. Počakamo nekaj minut, nato pa zmešamo v enotno zmes. Počakamo da je sobne temperature in jo prelijemo čez kremo.
Torto pustimo v hladilniku čez noč.
Naslednji dan jo zrežemo in okrasimo.
Desert
Desert
Desert