Flag

Velika noč

Zlaganje prtičkov
Navdih
Velika noč
Zlaganje prtičkov

Pokazali vam bomo, kako lahko tudi sami zložite prtičke v lepe oblike. Ob slikah vam bomo korak za korakom pokazali tri različne načine zlaganja prtičkov. Poglejte in se naučite!

1. Prtiček v obliki artičoke

Picture -

Za zlaganje prtička v obliko artičoke najprej prtiček popolnoma razprite, nato pa vsak vogal preganite proti sredini, da dobite kvadrat.


⁠2. Prtiček v obliki velikonočnega zajčka

Picture -

Nato kvadrat obrnite, da ponovite postopek, opisan v prvem koraku. Vsak vogal preganite proti sredini.

3.

Picture -

V zadnjem koraku spodaj pri vogalu previdno izvlecite konce, ki ste jih preganili na začetku. Nastala bo vdolbinica. Ta korak ponovite z vsakim vrhom. Artičoka je narejena v trenutku.

Prtiček v obliki velikonočnega zajčka

1.

Picture -

Zlaganje prtička v obliko velikonočnega zajčka je dokaj zahtevno. Na začetku razprite prtiček do konca in ga preganite po vzdolžni strani za eno tretjino. 

2.

Picture -

Nato prtiček previdno preganite navpično po sredini. Ta pregib je namenjen samo orientaciji. Nato desni zgornji rob preganite v pomožni pregib v sredino. Ponovite korak na levi strani. Nato preganite levi spodnji vogal ponovno navzgor proti osrednji liniji (poglej korak 6). Ta korak ponovite tudi na desni strani. 

3.

Picture -

Zdaj prtiček obrnite in spodnji vogal preganite navzgor.

4.

Picture -

Prtiček previdno primite v roke in poskusite spodnji desni vogal previdno vtakniti v žepek levega spodnjega kota. Če ne drži, lahko prtiček dodatno učvrstite z buciko ali z manjšim spenjačem. Oblikujte ušesa in po želji narišite oči.

Prtiček v obliki tulipana

1.

Picture -

Prtiček razprite. Nato preganite vogal proti vogalu na nasprotni strani, tako da dobite trikotnik. Nato preganite levi vogal proti vogalu v sredini.


2.

Picture -

Korak 3 ponovite z desnim vogalom. Spodnji vogal preganite približno 2 cm navzgor, kot prikazuje slika (korak 5). Ta korak ponovite (poglejte korak 6).

3.

Picture -

Spodnji levi vogal poskusite vtakniti v žepek spodnjega desnega vogala. Če ne drži, lahko prtiček dodatno učvrstite z buciko ali manjšim spenjačem. Na koncu počasi zvijte dva vrha na sprednji strani in ju previdno vtaknite v spodnji preklopni žepek. Tulipan je narejen. 

Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih