Flag
Pravne določbe
Pravno
Pravno
Pravne določbe

Dostop na spletno stran vam omogoča Dr. Oetker d.o.o. (v nadaljevanju: »mi«). Na naši spletni strani vam želimo predstaviti naše podjetje, izdelke in dejavnosti. Te pravne določbe urejajo uporabo naše spletne strani. V posameznih primerih je mogoče upoštevati še druga določila, npr. pri obisku spletnih strani, ki so dostopne zgolj registriranim uporabnikom. V tem primeru boste na ustreznih mestih našli dodatna pojasnila.

1. Uporaba naše spletne strani

Našo spletno stran si lahko v zasebne ali novinarske namene ogledate, shranite ali naložite. Za reproduciranje, širjenje in/ali omogočanje dostopa javnosti do vsebin je treba predhodno pridobiti naše pisno soglasje. V primeru soglasja je uporaba oproščena honorarja, vendar morajo biti sledeča opozorila o avtorskih pravicah v čitljivi obliki na vidnem mestu.

© Dr. August Oetker Nagrungsmittel KG

Druge oblike uporabe so prepovedane. To velja zlasti za spreminjanje in obdelavo vsebine ali delov vsebine spletne strani.

Te pravne določbe redno posodabljamo in po potrebi spreminjamo. Zato se lahko zgodi, da je treba pravno določbo prilagoditi glede na spremenjene okvirne pogoje dejanske ali pravne narave. Z uporabo naše spletne strani v danem trenutku priznavate veljavne pravne določbe.

Kršitev določil teh pravnih določb vas zavezuje k opustitvi in odstranitvi posledic, kar pomeni, da prenehate z uporabo in uničite morebitne kopije. Pridržujemo si pravico do uveljavljanja kakršnih koli zahtevkov, še zlasti iz naslova uveljavljanja odškodninskega zahtevka.

2. Pravice industrijske lastnine

Vsebina naše spletne strani je zavarovana z avtorsko pravico. To velja zlasti za vsebinsko strukturo spletne strani, kot so besedila, avdio in video datoteke ter baze podatkov.

Na naši spletni strani uporabljena imena izdelkov in embalaže so zaščitena z zakonom o blagovnih znamkah in/ali zakonom o varstvu konkurence. To velja zlasti za logotip in blagovno znamko ter za embalažno opremo (layout). Sicer pa so naši izdelki lahko zaščiteni tudi drugače, npr. z registriranimi pravicami za videz izdelka ali s patentnimi pravicami.

Vsakršna neupravičena uporaba naše spletne strani, imena izdelkov, embalaže ali izdelkov predstavlja kršitev lastninskih in blagovnih pravic ter pravic iz naslova varstva konkurence ali drugih pravic industrijske lastnine.

3. Odgovornost za lastno vsebino

Vsebina naše spletne strani se skrbno preverja. Izključujemo pa garancijo ali vsakršen prevzem jamstva za pravilnost in popolnost vsebin spletne strani.

Iz kakršnega koli pravnega razloga izvirajoče jamstvo za škodo, ki bi nastala v povezavi z uporabo naše spletne strani, je omejeno na takšno škodo, ki bi jo mi ali naši agentje povzročili namerno, iz grobe malomarnosti ali – v primeru izgube življenja, poškodbe telesa ali škode za zdravje – iz lažje malomarnosti. Pri kršitvah pomembnih pogodbenih dolžnosti iz lažje malomarnosti je naše jamstvo z vidika višine omejeno na predvidljivo škodo. Ob tem ostaja nedotaknjeno jamstvo z vidika zakona o odgovornosti za izdelke.

Predhodna omejitev odgovornosti velja tudi za delovanje spletne strani ter za nalaganje njenih vsebin. Zato vas prosimo, da pred prenosom datotek in informacij sami poskrbite za ustrezno zaščito svojega računalnika.

4. Odgovornost za tujo vsebino

Naša spletna stran ima lahko povezavo (t. i. »linke«) do spletnih strani, ki jih upravljajo tretje osebe (»tuje spletne strani«). Prav tako so lahko na naši spletni strani nameščeni forumi (t. i. »klepetalnice«), na katerih svoje mnenje o poljubnih temah izražajo tretje osebe (»tuji prispevki«).

Ne odgovarjamo za vsebino tujih spletnih strani in za prispevke na teh spletnih straneh, še zlasti ne za kršitve zakonskih predpisov in pravic tretjih oseb na teh spletnih straneh. Vsebine in prispevkov tujih spletnih strani ne podpiramo, temveč jih izrecno zavračamo.

Če ugotovimo, da tuje spletne strani ali prispevki na teh straneh kršijo zakonske predpise ali pravice tretjih oseb, zbrišemo povezavo ali prispevek iz »klepetalnice«, če je to pravno in tehnično izvedljivo.

V povezavi s tem bomo hvaležni tudi za vaša ustrezna opozorila.

Na naši spletni strani ni dovoljeno protipravno nameščanje vsebin ali razpravljanje na forumih, ki bi kršilo pravice tretjih oseb. To velja zlasti za obrekljive, žaljive, nespodobne ali pornografske vsebine.

Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih