Za tortni model (Ø 26 cm):
papir za peko
malo maščobe

Biskvit:

60 g masla
4 jajca (velikosti M)
175 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker bourbon vanilin sladkorja
175 g pšenične moke
2 zvrhani žlički Dr. Oetker Backin pecilnega praška

Nadev za torto:

8 lističev Dr. Oetker želatine, bele
750 g jagod
800 g hladne stepene smetane
2 žlici    sladkorja
2 zavitka Dr. Oetker bourbon vanilin sladkorja

Za okrasitev:

približno 500 g  jagod
nekaj lističev melise
sladkor v prahu

Kako speči jagodno torto s stepeno smetano?

1

Priprava

Dno modela za torto namastite in obložite s papirjem za peko. Segrejte pečico.

Električna pečica: približno 180 °C
Pečica na vroči zrak: približno 160 °C

2

Priprava biskvita

Raztopite maslo. V posodi z mešalnikom (z metlicami) penasto umešajte jajca pri največji hitrosti približno eno minuto. Med stalnim mešanjem dodajte sladkor, pomešan z vanilin sladkorjem, in vse skupaj mešajte še dve minuti. Dodajte moko, ki ste ji dodali pecilni prašek, in mešajte pri najmanjši hitrosti. Nato na hitro vmešajte maslo. Testo vlijte v model in ga poravnajte. Model postavite na rešetko v pečici.

Položaj v pečici: sredina
Čas peke: približno 40 minut

Odstranite obod modela in biskvit zvrnite na mrežo, ki ste jo obložili s papirjem za peko, nato odstranite dno modela ter pustite, da se biskvit ohladi.

3

Papir za peko previdno odstranite in biskvit vodoravno prerežite. Spodnjo podlago položite na krožnik za torte in okrog nje položite obod modela za torte.

4

Priprava nadeva za torto

Zmehčajte želatino po navodilih z embalaže. Jagode očistite in operite. Na biskvit razporedite jagode tako, da jih s stranjo, na kateri je bil pecelj, položite navzdol (velike jagode po potrebi prepolovite).  Pri tem pustite ob robu približno 1 cm prostora. Smetano s sladkorjem in vanilin sladkorjem stepite do polovice. Želatino ožmite in jo stopite v skodelici po navodilih z embalaže. Nadaljujte stepanje smetane in vanjo počasi dodajajte stopljeno želatino. Sladko smetano stepajte tako dolgo, da postane čvrsta.

5

Tri žlice stepene smetane dajte na stran. Preostalo smetano razporedite po jagodah in jo enakomerno razmažite. Na to položite zgornji biskvit, rahlo pritisnite in ga premažite s preostalo stepeno smetano. Torto postavite v hladilnik za najmanj tri ure.

6

Okrasitev

Previdno odstranite obod modela za torto. Jagode očistite in jih operite. Vsako razrežite na dva ali štiri koščke. Iz 1/3 jagod pripravite pire. Malo jagodnega pireja razporedite po torti. Preostali pire in koščke jagod previdno pomešajte in razporedite po torti. Torto okrasite z lističi melise in sladkorjem v prahu ter jo takoj postrezite.

 

Nasvet Dr. Oetkerjeve poskusne kuhinje:

Biskvit za torto lahko pripravite že dan prej ali pa ga zamrznete.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne