Flag

Čokoladna torta

10 - 12 kosov
60
Čokoladna torta, ki vas bo navdušila
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za biskvit
1 žličkainstant kave v prahu
125 mlvode (vroče)
100 gmasla (mehkega)
275 gsladkorja
2jajc
200 gmoke
2 čajnih žličkiDr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
75 gDr. Oetker Kakava za kolače
125 mlmleka
1 zavitekDr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
Za kremo
200 gmasla (mehkega)
30 gDr. Oetker Kakava za kolače
150 gDr. Oetker Sladkega praha
1 zavitekDr. Oetker Vanilin sladkorja
50 gtemne čokolade ali svetle
Za okrasitev
50 gčokolade
Picture - Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
1

Predpriprava

Model za peko (Ø 20 cm) obložite s papirjem za peko in namažite z maslom.
 
Pečico predhodno segrejte:

: 180 °C

: 160 °C

2

Biskvit

V vroči vodi zmešajte instantno kavo v prahu in pustite, da se tekočina ohladi. Maslo in sladkor penasto stepite. V maso posamično umešajte jajca in jo pri vsakem dodanem jajcu mešajte pribl. pol minute na najvišji stopnji. Zmešajte moko s pecilnim praškom in kakavom v prahu. Zmešajte mleko in vanilin sladkor ter zmes zlijte v kavno mešanico.
Pripravljeno kavno mešanico in zmes moke, pecilnega praška ter kakava v prahu izmenično dodajajte v jajčno maso in vse skupaj dobro zmešajte. Z maso napolnite pripravljen model za peko in biskvit pecite.

: sredina pečice

Čas peke: pribl. 45 - 50 Minute


Biskvit vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Nato ga vodoravno prerežite.

3

Krema

Maslo penasto stepite. Zmešajte kakav v prahu, sladkor v prahu in vanilin sladkor ter zmes postopoma dodajate v stepeno maslo. Čokolado nadrobite in jo umešajte v maso.
 
Prvi kos biskvita namažite s ¾ kreme. Nanjo položite drugi kos biskvita in rahlo pritisnite. S preostalo kremo namažite torto in njen rob.

4

Okrasitev

Čokolado nastrgajte in z njo posujte torto.