Model za peko (Ø 20 cm) obložite s papirjem za peko in namažite z maslom.
Pečico predhodno segrejte:
: 180 °C
: 160 °C
V vroči vodi zmešajte instantno kavo v prahu in pustite, da se tekočina ohladi. Maslo in sladkor penasto stepite. V maso posamično umešajte jajca in jo pri vsakem dodanem jajcu mešajte pribl. pol minute na najvišji stopnji. Zmešajte moko s pecilnim praškom in kakavom v prahu. Zmešajte mleko in vanilin sladkor ter zmes zlijte v kavno mešanico.
Pripravljeno kavno mešanico in zmes moke, pecilnega praška ter kakava v prahu izmenično dodajajte v jajčno maso in vse skupaj dobro zmešajte. Z maso napolnite pripravljen model za peko in biskvit pecite.
: sredina pečice
Čas peke: pribl. 45 - 50 Minute
Biskvit vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Nato ga vodoravno prerežite.
Maslo penasto stepite. Zmešajte kakav v prahu, sladkor v prahu in vanilin sladkor ter zmes postopoma dodajate v stepeno maslo. Čokolado nadrobite in jo umešajte v maso.
Prvi kos biskvita namažite s ¾ kreme. Nanjo položite drugi kos biskvita in rahlo pritisnite. S preostalo kremo namažite torto in njen rob.
Čokolado nastrgajte in z njo posujte torto.
Kolači
Kolači