Paradižnik prelijte z vročo vodo in ga namočite. Amarant na hitro sperite z vročo vodo. V loncu zavrite 125 ml vode. Med mešanjem v vodo vsujte amarant, ponovno zavrite in na majhnem ognju med pogostim mešanjem pokrito namakajte približno 35 minut. V cedilu dobro odcedite rdeči fižol in koruzna zrna. Čebulo in česen olupite in nasekljajte na kocke. Paradižnik odcedite in narežite na majhne kose. Fižol in koruzo na grobo nasekljajte.
V loncu segrejte 1 žlico olja. Nato v njem podušite čebulo, česen, pasto miso in paradižnik. Lonec odstavite s štedilnika. Vmešajte konopljina semena, fižol, koruzo, gorčico, peteršilj, amarant in jedilni škrob. Maso začinite s soljo in poprom in pustite stati pribl. 15 minut. Z navlaženimi rokami oblikujte pribl. 10 enako velikih polpetov.
1. V ponvi segrejte malo olja. Polpete na srednjem ognju pražite približno 5 minut na vsaki strani. Gotove polpete dajte na toplo. Preostale polpete pripravite na enak način.
Kuhati