PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Regionalno udejstvovanje

Obseg potreb je velik in zadev ne more vedno reševati država. Že od nekdaj se Dr. Oetker udejstvuje na socialnem področju in skrbi za potrebe otrok in tistih, ki potrebujejo pomoč.

Nemška zveza za zaščito otrok

Nemška zveza za zaščito otrok

Že od konca leta 1960 družina lastnikov in podjetje Dr. Oetker intenzivno sodelujeta z Nemško zvezo za zaščito otrok. Maja Oetker, žena vnuka ustanovitelja firme Rudolfa Augusta Oetkerja, je leta 1969 ustanovila krajevno zvezo v Bielefeldu, da bi si prizadevala predvsem za interese socialno zapostavljenih otrok iz regije. Zveza za zaščito otrok s svojim večplastnim delom, usmerjenim na potrebe, ponuja kompetentno pomoč in podporo tako otrokom in mladostnikom kot tudi družinam. V Bielefeldu so leta 1977 ustanovili hišo za zaščito otrok, ki je vse od takrat pribežališče za otroke in njihove starše. Projekti, kot je botrstvo in opoldanska oskrba za osnovnošolce ali pa tudi skupina mati-otrok, prizadetim pomagajo že več kot 40 let. Informacije o projektu in delu Zveze za zaščito otrok najdete na

Iniciativa za zaposlovanje

Iniciativa za zaposlovanje

Regionalna »Iniciativa za zaposlovanje OWL e. V.« se ukvarja s konkretnimi projekti za pripravo, ustvarjanje in zavarovanje delovnih mest v regiji Vzhodna Vestfalija - Lippe. Cilj iniciative je podpiranje delovnega trga te regije in tako izboljšanje situacije zaposlovanja v regiji. V Bielefeldu je že od leta 2002 regionalna podružnica, zvezno društvo »Iniciativa za zaposlovanje« pa je bilo ustanovljeno že leta 1998. Podjetje Dr. Oetker se kot član društva angažira za interese zaposlenih, da imajo že v samem družinskem podjetju zelo veliko vrednost.