PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Baking Powder

Gluten free muffins

Dr. Oetker mešanica za gluten free muffine je pripravljena v posebnih in kontroliranih pogojih ter varna za vse, ki uživajo hrano brez glutena. Odlična receptura, preprosta priprava ter izjemna sočnost so jamstvo, da bodo ti odlični kolački pogosto na jedilniku vseh, ki v vsakdanji prehrani uživajo izdelke, ki ne vsebujejo glutena. Eno pakiranje Dr. Oetker mešanice za brezglutenske mafine zadostuje za pripravo 12 izjemno sočnih mafinov z bogatim polnilom s čokoladnimi koščki, ki se v ustih kar topijo! Priprava je hitra in enostavna, ne potrebujete električnega mešalnika, saj lahko sestavine zmešate tudi ročno. Pakiranje vsebuje 290 g mešanice za testo, 50 g čokoladnih koščkov ter 12 papirnatih modelčkov za pripravo izjemno sočnih mafinov brez glutena.

 

Dodati morate še: Za testo: 2 jajci (velikosti M), 100 ml olja, 100 ml mleka

Čas peke: 20 - 25 minut. Električna pečica: 180 ºC (segreta). Pečica na vroči zrak: 160ºC (segreta). Upoštevajte navodila za uporabo vaše pečice!

 

Priprava:

1. Najprej položite 12 papirnatih modelčkov na pekač ter segrejte pečico.

2. Priprava testa: Mešanico za testo stresite v posodo za mešanje. Dodajte jajca, mleko in olje, ter z mešalnikom pri največji hitrosti mešajte 2 minuti, da dobite gladko testo. Žlico čokoladnih koščkov prihranite za pozneje, ostalo vmešajte v testo.

3. Peka: S pomočjo žličke enakomerno razporedite testo v modelčke. Napotek: modelčke napolnite samo do polovice. Ostanek čokoladnih koščkov posujte po testu. Pekač postavite na sredino pečice. Čas in temperaturo peke prilagodite vaši pečici. Ko so muffini pečeni, jih odstranite iz pekača in pustite, da se v modelčkih ohladijo.

 

Sestavine: Sestavine mešanice za testo: sladkor, riževa moka, koruzni škrob, modificirani krompirjev škrob, sredstvi za vzhajanje (difosfati, natrijevi karbonati). Sestavine čokoladnih koščkov: sladkor, kakavova masa, kakavovo maslo, emulgator (lecitini). Lahko vsebuje sledi jajc, soje, mleka in oreškov.

 

 

Alergeni

Alergeni za ta izdelek

Jajca
Soja
Mleko in Oreške

Hranilne vrednosti Gluten free muffins

NA 100 G V 1 PORCIJI %*
Energija 1.625 kJ
384 kcal
844 kJ
202 g
10 %
10 %
Beljakovine 2,9 g
2,4 g
5 %
Ogljikovi hidrati 83 g
24 g
9 %
Sladkor 43 g
13 g
14 %
Maščobe 4 g
11 g
16 %
Nasičene maščobe 2,4 g
2,1 g
11 %
Sol 1,2 g
0,38 g
6 %
* Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ / 2000 kcal).

Nadaljnji podatki o produktu

Shranjevanje: Hraniti na suhem in hladnem.

Količina polnjenja: 340g