PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Baking Powder

Domači Krhki keksi

Brez keksov iz rahlega in krhkega testa si ne moremo predstavljati praznične mize ob posebnih dogodkih in praznovanjih.

Eno pakiranje Dr. Oetker mešanice za krhke kekse zadostuje za pripravo kar 100 piškotov. S pomočjo receptov iz babičine kuhinje, ki so priloženi v pakiranju, lahko tradicionalne kekse iz krhkega testa hitro in preprosto pripravite na 5 različnih načinov. Priprava sladic z Dr. Oetkerjem postaja neverjetno preprosta.

Zavitek vsebuje: 500 g mešanice za testo

Dodati morate še: 125 g zmehčanega margarine ali masla, 2 jajci, dekoracijo po želji Upoštevajte navodila za uporabo vaše pečice! Čas peke: 12 - 14 minut, električna pečica: 170 ºC (segreta), pečica na vroči zrak: 150 ºC (segreta)

 

Priprava:

1. Priprava testa: Pekač obložite s papirjem za peko. Vključite pečico. Mešanico za kekse dajte v posodo, dodajte margarino ali maslo in jajci. Z mešalnikom (z lopaticami) mešajte, najprej pri najmanjši, nato pri največji hitrosti, da dobite gladko testo.

 

Linški keksi

2. Oblikovanje: Na pomokani delovni površini testo razvaljajte na približno 0,5 cm debeline. Iz ene polovice testa izrežite oblike z luknjico na sredini, iz druge polovice pa iste oblike brez luknjic ter jih razporedite na pekač.

3. Peka: Pekač postavite na sredino pečice. Čas in temperaturo peke prilagodite vaši pečici. Pečene kekse skupaj s papirjem za peko prestavite na mrežo in počakajte, da se ohladijo. Po želji jih okrasite, npr. džem stisnite skozi cedilo, zmešajte z likerjem ali sokom in premažite pečene polovice brez luknjice. Na te prilepite kekse z luknjico. Preden kekse postrežete jih posujte s sladkim prahom.

 

Sestavine: PŠENIČNA moka, sladkor, sredstvi za vzhajanje (E 450, E 500). Lahko vsebuje mleko, jajca in oreške.

 

 

Alergeni

Alergeni za ta izdelek

Gluten
Mleko
Jajca in Oreškov

Hranilne vrednosti Domači Krhki keksi

NA 100 G V 1 PORCIJI %*
Energija 1.751 kJ
417 kcal
1.533 kJ
361 kcal
21 %
21 %
Beljakovine 8,2 g
7,8 g
16 %
Ogljikovi hidrati 60 g
80 g
23 %
Sladkor 24 g
31 g
27 %
Maščobe 16 g
0,8 g
23 %
Nasičene maščobe 6,9 g
0,2 g
35 %
Sol 0,69 g
0,8 g
12 %
* Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ / 2000 kcal).

Nadaljnji podatki o produktu

Shranjevanje: Hraniti na suhem in hladnem.

Količina polnjenja: 500g