Domači Princeskini krofi

Hrustljavo krhko testo in bogat kremast vaniljev nadev je slaščičarska klasika, katere okus nas vrne v otroštvo. Priprava Dr. Oetker princeskinih krofov je preprosta, hitra in vedno uspe. Tradicionalen okus in receptura zagotavljata domač okus, kot se ga spominjamo od slaščic naših babic. Eno pakiranje zadostuje za pripravo 20 princeskinih krofov. Le te lahko pred serviranjem okrasite še s sladkorjem v prahu, ki je priložen v pakiranju.

Zavitek vsebuje: 140 g mešanice za testo, 170 g mešanice za nadev

Dodati morate še: Za testo 120 g zmehčane margarine ali masla, 300 ml vode, 2 jajci. Za nadev 500 ml mleka.

Upoštevajte navodila za uporabo vaše pečice! Čas peke: 40 - 45 minut. Električna pečica: 200°C (segreta), pečica na vroči zrak: 180°C (segreta)

 

Priprava:

1. Priprava testa in oblikovanje: Obložite pekač s papirjem za peko. Segrejte pečico. Stresite mešanico za testo v posodo ter dodajte vodo in zmehčano margarino ali maslo. Z električnim mešalcem (spiralasti nastavki) mešajte pri največji hitrosti 1 minuto. Dodajte 2 jajci ter mešajte še 2 minuti. S pomočjo dveh žlic oblikujte približno 20 kupčkov testa ter jih razporedite na pekač, vendar ne preblizu skupaj, da se med peko ne bi sprijeli.

2. Peka: Pecite na srednji rešetki pečice. Čas in temperaturo peke prilagodite vaši pečici. Vzemite pekač iz pečice in pečene princeske pustite da se popolnoma ohladijo in jih nato vzdolžno prerežite na pol.

3. Priprava nadeva: Prašek za nadev stresite v posodo ter dodajte mleko ter s pomočjo električnega mešalca najprej pri najnižji hitrosti in nato 3 minute pri najvišji, mešajte da dobite čvrst nadev. Nadev pustite 20 minut na hladnem. Potem s pomočjo vrečke za okraševanje napolnite spodnje polovice in jih pokrijte z zgornjim delom. Princeskine krofe pustite 2 uri v hladilniku. Preden jih postrežete jih po želji posujte s sladkorjem v prahu.

 

Dodatni nasvet: Pripravljen nadev lahko obogatite tako, da vanj dodate stepeno sladko smetano (200 ml) pred hlajenjem.

Kupi izdelek:

Alergeni

Alergeni za ta izdelek

MLEKO in LAKTOZA. Lahko vsebuje GLUTEN in OREŠKE.

Hranilne vrednosti Domači Princeskini krofi

NA 100 G V 1 PORCIJI %*
Energija 813 kJ
194 kcal
1784 kJ
422 kcal
10 %
10 %
Beljakovine 5 g
10 g
10 %
Ogljikovi hidrati 20 g
75 g
8 %
Sladkor 10 g
33 g
11 %
Maščobe 10 g
9.20 g
14 %
Nasičene maščobe 5.80 g
8.40 g
29 %
Sol 0.50 g
1.70 g
8 %
* Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ / 2000 kcal).

Nadaljnji podatki o produktu

Shranjevanje: Hraniti na suhem in hladnem.

Količina polnjenja : 310 g

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne