PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Baking Powder

Domači Princeskini krofi

Hrustljavo krhko testo in bogat kremast vaniljev nadev je slaščičarska klasika, katere okus nas vrne v otroštvo. Priprava Dr. Oetker princeskinih krofov je preprosta, hitra in vedno uspe. Tradicionalen okus in receptura zagotavljata domač okus, kot se ga spominjamo od slaščic naših babic. Eno pakiranje zadostuje za pripravo 20 princeskinih krofov. Le te lahko pred serviranjem okrasite še s sladkorjem v prahu, ki je priložen v pakiranju. Zavitek vsebuje: 140 g mešanice za testo, 170 g mešanice za nadev Dodati morate še: Za testo 120 g zmehčane margarine ali masla, 300 ml vode, 2 jajci. Za nadev 500 ml mleka. Upoštevajte navodila za uporabo vaše pečice! Čas peke: 40 - 45 minut. Električna pečica: 200°C (segreta), pečica na vroči zrak: 180°C (segreta) Priprava: 1. Priprava testa in oblikovanje: Obložite pekač s papirjem za peko. Segrejte pečico. Stresite mešanico za testo v posodo ter dodajte vodo in zmehčano margarino ali maslo. Z električnim mešalcem (spiralasti nastavki) mešajte pri največji hitrosti 1 minuto. Dodajte 2 jajci ter mešajte še 2 minuti. S pomočjo dveh žlic oblikujte približno 20 kupčkov testa ter jih razporedite na pekač, vendar ne preblizu skupaj, da se med peko nebi sprijeli. 2. Peka: Pecite na srednji rešetki pečice. Čas in temperaturo peke prilagodite vaši pečici. Vzemite pekač iz pečice in pečene princeske pustite da se popolnoma ohladijo in jih nato vzdolžno prerežite na pol. 3. Priprava nadeva: Prašek za nadev stresite v posodo ter dodajte mleko ter s pomočjo električnega mešalca najprej pri najnižji hitrosti in nato 3 minute pri najvišji, mešajte da dobite čvrst nadev. Nadev pustite 20 minut na hladnem. Potem s pomočjo vrečke za okraševanje napolnite spodnje polovice in jih pokrijte z zgornjim delom. Princeskine krofe pustite 2 uri v hladilniku. Preden jih postrežete jih po želji posujte s sladkorjem v prahu. Dodatni nasvet: Pripravljen nadev lahko obogatite tako, da vanj dodate stepeno sladko smetano (200 ml) pred hlajenjem. Sestavine: Sestavine mešanice za kremo (170 g): sladkor glukozni sirup, kokosovo olje, modificirani škrob, emulgator (laktatni estri mono- in digliceridov maščobnih kislin), želatina, MLEČNE beljakovine (vsebuje LAKTOZO), barvilo (karoteni), sol, naravna aroma vanilije, aroma. Sestavine mešanice za testo (140 g): koruzni škrob, JAJČNI beljak v prahu, maltodekstrin, sredstvo za vzhajanje (difosfati, natrijevi karbonati), sol, regulator kislosti (citronska kislina). Lahko vsebuje gluten in oreške.

 

 

Alergeni

Alergeni za ta izdelek

Mleko.Jajca

Hranilne vrednosti Domači Princeskini krofi

NA 100 G GOTOVEGA PRODUKTA NA 100 G PRODUKTA %*
Energija 813 kJ
194 kcal
1784 kJ
422 kcal
10 %
10 %
Beljakovine 5 g
10 g
10 %
Ogljikovi hidrati 20 g
75 g
8 %
sladkor 10 g
33 g
11 %
maščobe 10 g
9.2 g
14 %
nasičene maščobe 5.8 g
8.4 g
29 %
Sol 0.5 g
1.7 g
8 %
* Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ / 2000 kcal).

Nadaljnji podatki o produktu

Shranjevanje: Hraniti na suhem in hladnem.

Količina polnjenja: 310g