PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Baking Powder

Domači Vanilijevi rogljički

Družinska praznovanja, praznično obložena miza in družabna srečanja so nepredstavljiva brez dišečih in rahlih vaniljevih rogljičkov, zdaj pa je njihova priprava še lažja in hitrejša s pripravljeno mešanico Dr. Oetker! Tradicionalen okus in receptura zagotavljata domač okus piškotov, kot so jih pripravljale naše babice. Eno pakiranje mešanice Dr. Oetker za vaniljeve rogljičke zadostuje za pripravo 125 slastnih rogljičkov z naravno aromo vanilje, priložen pa je tudi sladkor v prahu za posipanje.

Zavitek vsebuje: 350 g mešanice za testo, 20 g sladkorja za posip

Dodati morate še: 150 g zmehčanega margarine ali masla, 1 rumenjak

Čas peke: 12 - 15 minut. Električna pečica: 170 ºC (segreta). Pečica na vroči zrak: 150 ºC (segreta). Upoštevajte navodila za uporabo vaše pečice!

 

Priprava:

1. Priprava testa: Po navodilih segrejte pečico in obložite pekač s papirjem za peko. Mešanico za testo stresite v posodo za mešanje. Dodajte zmehčano margarino ali maslo in rumenjak, ter s pomočjo električnega mešalnika (najprej pri najmanjši, nato pri največji hitrosti) pripravite testo. Pripravljeno zmes položite na delovno površino.

2. Oblikovanje: Na delovni, pomokani površini oblikujte za palec debele svaljke, narežite na 4 - 5 cm dolge koščke in oblikujte v rogljičke. Nato jih enakomerno razporedite po pekaču, obloženom s papirjem za peko.

3. Peka: Pecite na sredini pečice. Čas in temperaturo peke prilagodite vaši pečici. Rogljičke vzemite iz pečice in pustite, da se na papirju za peko popolnoma ohladijo. Ohlajene rogljičke posujte s sladkorjem za posip.

 

Sestavine: Sestavine za testo (350 g): PŠENIČNA moka, sladkor, PŠENIČNI škrob, sredstvi za vzhajanje (E450, E 500), naravna aroma vanilije, sol. Sestavine sladkorja za posip (20 g): sladkor, koruzni škrob. Lahko vsebuje jajca, mleko in oreške.

 

 

Alergeni

Alergeni za ta izdelek

Gluten
Jajc
Mleko in Oreški

Hranilne vrednosti Domači Vanilijevi rogljički

NA 100 G V 1 PORCIJI %*
Energija 2.037 kJ
486 kcal
1.538 kJ
362 kcal
24 %
24 %
Beljakovine 5,4 g
6 g
11 %
Ogljikovi hidrati 63 g
83 g
24 %
Sladkor 22 g
29 g
24 %
Maščobe 23 g
0,7 g
33 %
Nasičene maščobe 11 g
2 g
55 %
Sol 0,49 g
0,58 g
8 %
* Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ / 2000 kcal).

Nadaljnji podatki o produktu

Shranjevanje: Hraniti na suhem in hladnem.

Količina polnjenja: 370g