Domači Vanilijevi rogljički

Družinska praznovanja, praznično obložena miza in družabna srečanja so nepredstavljiva brez dišečih in rahlih vaniljevih rogljičkov, zdaj pa je njihova priprava še lažja in hitrejša s pripravljeno mešanico Dr. Oetker! Tradicionalen okus in receptura zagotavljata domač okus piškotov, kot so jih pripravljale naše babice. Eno pakiranje mešanice Dr. Oetker za vaniljeve rogljičke zadostuje za pripravo 125 slastnih rogljičkov z naravno aromo vanilje, priložen pa je tudi sladkor v prahu za posipanje.

Zavitek vsebuje: 350 g mešanice za testo, 20 g sladkorja za posip

Dodati morate še: 150 g zmehčanega margarine ali masla, 1 rumenjak

Čas peke: 12 - 15 minut. Električna pečica: 170 ºC (segreta). Pečica na vroči zrak: 150 ºC (segreta). Upoštevajte navodila za uporabo vaše pečice!

 

Priprava:

1. Priprava testa: Po navodilih segrejte pečico in obložite pekač s papirjem za peko. Mešanico za testo stresite v posodo za mešanje. Dodajte zmehčano margarino ali maslo in rumenjak, ter s pomočjo električnega mešalnika (najprej pri najmanjši, nato pri največji hitrosti) pripravite testo. Pripravljeno zmes položite na delovno površino.

2. Oblikovanje: Na delovni, pomokani površini oblikujte za palec debele svaljke, narežite na 4 - 5 cm dolge koščke in oblikujte v rogljičke. Nato jih enakomerno razporedite po pekaču, obloženom s papirjem za peko.

3. Peka: Pecite na sredini pečice. Čas in temperaturo peke prilagodite vaši pečici. Rogljičke vzemite iz pečice in pustite, da se na papirju za peko popolnoma ohladijo. Ohlajene rogljičke posujte s sladkorjem za posip.

 

Sestavine: Sestavine za testo (350 g): PŠENIČNA moka, sladkor, PŠENIČNI škrob, sredstvi za vzhajanje (E450, E 500), naravna aroma vanilije, sol. Sestavine sladkorja za posip (20 g): sladkor, koruzni škrob. Lahko vsebuje jajca, mleko in oreške.

Kupi izdelek:

Alergeni

Alergeni za ta izdelek

GLUTEN in JAJC. Lahko vsebuje: MLEKO in OREŠKE.

Hranilne vrednosti Domači Vanilijevi rogljički

NA 100 G V 1 PORCIJI %*
Energija 2037 kJ
486 kcal
1538 kJ
362 kcal
24 %
24 %
Beljakovine 5.40 g
6 g
11 %
Ogljikovi hidrati 63 g
83 g
24 %
Sladkor 22 g
29 g
24 %
Maščobe 23 g
0.70 g
33 %
Nasičene maščobe 11 g
2 g
55 %
Sol 0.49 g
0.58 g
8 %
* Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ / 2000 kcal).

Nadaljnji podatki o produktu

Shranjevanje: Hraniti na suhem in hladnem.

Količina polnjenja : 370 g

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne