Čokoladne rezine s kavo

(0)
5 2 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Okusna sladica s čokoladno kremo in kavno aromo

pribl. 24 kosov

Potrebno malo iskustva 60 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Čokoladne rezine s kavo

Za pekač (40 x 30 cm):

Papir za peko
malo maščobe

Biskvit:

4 jajc (velikost M)
100 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
100 g pšenične moke
2 zvrhane žličke Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
10 g Dr. Oetker Kakava za kolače
1 žlička instant praška espresso

Hrustljavi nadev:

200 g temne čokolade
200 g maslenih piškotov

Kremni nadev:

150 g temne čokolade
800 g sladke smetane za stepanje (hladna)
4 zavitke Dr. Oetker Kremfixa
80 g sladkorja

Za okrasitev:

70 g čokoladnih tablic (temna čokolada)
1 žlička instant praška espresso

preparation

Priprava

1

Predpriprava

Pekač namastite in obložite s papirjem za peko, pri tem pa papir na robu pekača prepognite. Pečico predhodno segrejte.
 
 
Električna pečica (zgornji/spodnji grelec): pribl. 200 °C
Pečica na vroči zrak: pribl. 180 °C


2

Biskvit

Jajca v mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) na najvišji stopnji stepajte 1 minuto oziroma toliko časa, da nastane penasta zmes. V maso postopoma (1 minuto) dodajajte vanilin sladkor z običajnim sladkorjem in jo nato stepajte še 2 minuti. Zmešajte moko s pecilnim praškom, kakavom za kolače in praškom espresso ter nastalo mešanico na najnižji stopnji umešajte v maso iz jajc in sladkorja.
Maso v pekaču zgladite in začnite s peko.

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: 11 Minute


3

Pečen biskvit previdno razrahljajte, ga prevrnite na papir za peko in pustite, da se ohladi. Ohlajen biskvit položite na pladenj ali pekač in odstranite papir za peko.


4

Hrustljavi nadev

Čokolado nadrobite in jo nad vodno kopeljo na majhnem ognju raztopite. S piškoti napolnite zamrzovalno vrečko in jo dobro zaprite. Nato piškote zdrobite s pomočjo valjarja. Zmešajte čokolado in zdrobljene piškote ter mešanico enakomerno razdelite po biskvitu.


5

Kremni nadev

Raztopite čokolado. Smetano, Kremfix in sladkor stepite v čvrst sneg. Kremno mešanico nato prepolovite. V polovico kremne mešanice umešajte stopljeno čokolado in nastalo kremo enakomerno razdelite po hrustljavem nadevu. Sladico nato za najmanj 30 minut postavite v hladilnik. Ostanek kremne mešanice enakomerno razdelite po čokoladnem nadevu in vse skupaj postavite za najmanj 2 uri v hladilnik.


6

Okrasitev

Pred serviranjem sladico narežite na 24 kosov. Vsak kos sladice okrasite s čokoladno tablico in posujte s praškom espresso.


 

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne