za recept Čokoladne rezine s kavo
Papir za peko |
malo | maščobe |
4 | jajc (velikost M) |
100 g | sladkorja |
1 zavitek | Dr. Oetker Vanilin sladkorja |
100 g | pšenične moke |
2 zvrhane žličke | Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška |
10 g | Dr. Oetker Kakava za kolače |
1 žlička | instant praška espresso |
200 g | temne čokolade |
200 g | maslenih piškotov |
150 g | temne čokolade |
800 g | sladke smetane za stepanje (hladna) |
4 zavitke | Dr. Oetker Kremfixa |
80 g | sladkorja |
70 g | čokoladnih tablic (temna čokolada) |
1 žlička | instant praška espresso |
Pekač namastite in obložite s papirjem za peko, pri tem pa papir na robu pekača prepognite. Pečico predhodno segrejte.
Električna pečica (zgornji/spodnji grelec): pribl. 200 °C
Pečica na vroči zrak: pribl. 180 °C
Jajca v mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) na najvišji stopnji stepajte 1 minuto oziroma toliko časa, da nastane penasta zmes. V maso postopoma (1 minuto) dodajajte vanilin sladkor z običajnim sladkorjem in jo nato stepajte še 2 minuti. Zmešajte moko s pecilnim praškom, kakavom za kolače in praškom espresso ter nastalo mešanico na najnižji stopnji umešajte v maso iz jajc in sladkorja.
Maso v pekaču zgladite in začnite s peko.
Položaj pečice sredina pečice
Čas peke: 11 Minute
Pečen biskvit previdno razrahljajte, ga prevrnite na papir za peko in pustite, da se ohladi. Ohlajen biskvit položite na pladenj ali pekač in odstranite papir za peko.
Čokolado nadrobite in jo nad vodno kopeljo na majhnem ognju raztopite. S piškoti napolnite zamrzovalno vrečko in jo dobro zaprite. Nato piškote zdrobite s pomočjo valjarja. Zmešajte čokolado in zdrobljene piškote ter mešanico enakomerno razdelite po biskvitu.
Raztopite čokolado. Smetano, Kremfix in sladkor stepite v čvrst sneg. Kremno mešanico nato prepolovite. V polovico kremne mešanice umešajte stopljeno čokolado in nastalo kremo enakomerno razdelite po hrustljavem nadevu. Sladico nato za najmanj 30 minut postavite v hladilnik. Ostanek kremne mešanice enakomerno razdelite po čokoladnem nadevu in vse skupaj postavite za najmanj 2 uri v hladilnik.
Pred serviranjem sladico narežite na 24 kosov. Vsak kos sladice okrasite s čokoladno tablico in posujte s praškom espresso.
Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.
Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.
Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.
Da
ne
Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.
Da
ne