Flag

Kolač z jagodičevjem in ajdo

24 kosov
60
Okusen kolač z jabolčno čežano, jagodičevjem, pudingom in drobljencem
Recipe Tips
Puding lahko pripravite tudi en dan vnaprej.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za pekač (40 x 30 cm)
malomaščobe
Puding
40 gDr. Oetker Gustina
2 žličkesladkorja (rjavega)
1 zavitekDr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
500 mlmleka
Dodatno
750 gjagodičevja (svežega ali zamrznjenega)
Drobljenec
200 gmasla (mehkega)
150 gpšenične moke (tip 405)
150 gajdove moke
150 gsladkorja (rjavega)
1 zavitekDr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
1 žličkavode
100 gDr. Oetker Mandljev nastrganih v lističe
Biskvit
200 gpšenične moke
200 gajdove moke
3 čajnih žličkiDr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
175 gsladkorja (rjavega)
175 gmasla (mehkega)
175 gjabolčne čežane
5jajc (velikost M)
Picture - Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
Picture - Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
Picture - Dr. Oetker Mandljev nastrganih v lističe
1

Predpriprava

Za puding zmešajte Gustin, sladkor in vanilin sladkor ter umešajte 6 žlic mleka. Preostanek mleka zavrite, odstavite s štedilnika ter vanj z metlico za mešanje dodajte mešanico z Gustinom. Puding med mešanjem kuhajte 1 minuto. Zlijte ga v mešalno posodo ter na še vroč puding položite folijo za živila in pustite, da se ohladi. Sveže jagodičevje preberite in operite. Pekač namastite, pečico predhodno segrejte.

: 180 °C

: 160 °C

2

Drobljenec

V mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) na srednji stopnji zmešajte vse sestavine (razen mandljev), da nastane drobljenec. Vanj nato umešajte še mandlje.

3

Biskvit

Vse sestavine v mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 2 minuti, da nastane gladko testo. Testo v pekaču pogladite ter po njem razdelite jagodičevje (zamrznjenega ni treba odtajati) in puding. Nato potresite še drobljenec in začnite s peko.
 

: sredina pečice

Čas peke: 40 Minute


Pustite, da se kolač na kuhinjski rešetki ohladi.

  • Puding lahko pripravite tudi en dan vnaprej.