Kolač z jagodičevjem in ajdo

(0)
5 1 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Okusen kolač z jabolčno čežano, jagodičevjem, pudingom in drobljencem

24 kosov

Potrebno malo iskustva 60 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Kolač z jagodičevjem in ajdo

Za pekač (40 x 30 cm):

malo maščobe

Puding:

40 g Dr. Oetker Gustina
2 žlice sladkorja (rjavega)
1 zavitek Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
500 ml mleka

Dodatno:

750 g jagodičevja (svežega ali zamrznjenega)

Drobljenec:

200 g masla (mehkega)
150 g pšenične moke (tip 405)
150 g ajdove moke
150 g sladkorja (rjavega)
1 zavitek Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
1 žlica vode
100 g Dr. Oetker Mandljev nastrganih v lističe

Biskvit:

200 g pšenične moke
200 g ajdove moke
3 čajnih žličk Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
175 g sladkorja (rjavega)
175 g masla (mehkega)
175 g jabolčne čežane
5 jajc (velikost M)

preparation

Priprava

1

Predpriprava

Za puding zmešajte Gustin, sladkor in vanilin sladkor ter umešajte 6 žlic mleka. Preostanek mleka zavrite, odstavite s štedilnika ter vanj z metlico za mešanje dodajte mešanico z Gustinom. Puding med mešanjem kuhajte 1 minuto. Zlijte ga v mešalno posodo ter na še vroč puding položite folijo za živila in pustite, da se ohladi. Sveže jagodičevje preberite in operite. Pekač namastite, pečico predhodno segrejte.

Električna pečica 180 °C

Pečica na vroči zrak 160 °C


2

Drobljenec

V mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) na srednji stopnji zmešajte vse sestavine (razen mandljev), da nastane drobljenec. Vanj nato umešajte še mandlje.


3

Biskvit

Vse sestavine v mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 2 minuti, da nastane gladko testo. Testo v pekaču pogladite ter po njem razdelite jagodičevje (zamrznjenega ni treba odtajati) in puding. Nato potresite še drobljenec in začnite s peko.
 

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: 40 Minute

Pustite, da se kolač na kuhinjski rešetki ohladi.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne