PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Kolač z jagodičevjem in ajdo

(0)
0 0 5
Ocena recepta recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Okusen kolač z jabolčno čežano, jagodičevjem, pudingom in drobljencem

24 kosov

Medium 60 Minutes

Sestavine

Sestavine

For the recipe  Kolač z jagodičevjem in ajdo

Za pekač (40 x 30 cm):

malo maščobe

Puding:

40 g Dr. Oetker Gustina
2 žlic sladkorja (rjavega)
1 zavitek Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
500 ml mleka

Dodatno:

750 g jagodičevja (svežega ali zamrznjenega)

Drobljenec:

200 g masla (mehkega)
150 g pšenične moke (tip 405)
150 g ajdove moke
150 g sladkorja (rjavega)
1 zavitek Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
1 žlica vode
100 g Dr. Oetker Mandljev nastrganih v lističe

Biskvit:

200 g pšenične moke
200 g ajdove moke
3 čajnih žličk Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
175 g sladkorja (rjavega)
175 g masla (mehkega)
175 g jabolčne čežane
5 jajc (velikost M)

preparation

Priprava

1

Predpriprava

Za puding zmešajte Gustin, sladkor in vanilin sladkor ter umešajte 6 žlic mleka. Preostanek mleka zavrite, odstavite s štedilnika ter vanj z metlico za mešanje dodajte mešanico z Gustinom. Puding med mešanjem kuhajte 1 minuto. Zlijte ga v mešalno posodo ter na še vroč puding položite folijo za živila in pustite, da se ohladi. Sveže jagodičevje preberite in operite. Pekač namastite, pečico predhodno segrejte.

Električna pečica 180 °C

Pečica na vroči zrak 160 °C

2

Drobljenec

V mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) na srednji stopnji zmešajte vse sestavine (razen mandljev), da nastane drobljenec. Vanj nato umešajte še mandlje.

3

Biskvit

Vse sestavine v mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 2 minuti, da nastane gladko testo. Testo v pekaču pogladite ter po njem razdelite jagodičevje (zamrznjenega ni treba odtajati) in puding. Nato potresite še drobljenec in začnite s peko.
 

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: 40 Minute

Pustite, da se kolač na kuhinjski rešetki ohladi.