Kolački z ovčkami

(0)
4 13 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Čokoladni mafini s stepeno smetano in koščki beljakovega testa v obliki ovčk

pribl. 12 kosov

Uspijeva lako 40 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Kolački z ovčkami

Za model za mafine (12 kosov):

12 papirnatih košaric

Testo za mafine:

250 g pšenične moke
2 zvrhane žličke Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
10 g Dr. Oetker Kakava za kolače
150 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
125 g masla ali margarine (zmehčanega)
100 g Dr. Oetker Nastrgane temne čokolade
2 jajc (velikosti M)
100 ml mleka

Za okrasitev:

100 g Dr. Oetker Fine marcipanove mase
25 g Dr. Oetker Sladkega praha
2 zvrhane žličke Dr. Oetker Kakava za kolače
Dr. Oetker Čokoladno pismo

Krema:

50 g beljakovega testa
200 g sladke smetane (stepena)
1 zavitek Dr. Oetker Kremfixa

preparation

Priprava

1

Priprava

Papirnate košarice položite v model za mafine. Segrejte pečico.

Električna pečica 180 °C

Pečica na vroči zrak 160 °C


2

Testa za mafine

V posodi zmešajte moko, pecilni prašek in kakav. Dodajte preostale sestavine in mešajte z mešalnikom (z metlicami) najprej pri najmanjši, nato pa dve minuti pri največji hitrosti, da dobite gladko testo. Testo enakomerno razporedite v papirnate košarice. Model za mafine postavite na rešetko v pečico.

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: pribl. 25 Minute

Mafine pustite 10 minut v modelu, da se hladijo. Nato jih vzemite iz modela in pustite, da se ohladijo na mreži.


3

Okrasitev

Marcipanovo maso zmešajte s sladkorjem v prahu in kakavom. Oblikujte svaljek dolžine približno 24 cm in ga narežite na 12 enako velikih kosov (po 2 cm). Od vsakega kosa vzemite po 2 kroglici v velikosti graha in oblikujte ušesa. Iz preostale zmesi oblikujte glavo. Ušesa pritrdite na glavo s sladkorno pisavo. Z leseno paličico naredite vdolbinice za oči in jih okrasite s sladkorno pisavo.


4

Krema

V vrečko za zamrzovanje živil položite beljakovo testo in ga grobo zdrobite z valjarjem za testo. Smetano s kremfixom stepite v čvrst sneg in z njim premažite mafine. Glavo pritrdite in jo rahlo pritisnite šele tik pred postrežbo. Zdrobljeno beljakovo testo razporedite po stepeni smetani.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne