Pecivo s slivami

(0)
5 2 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Kvašeno testo s slivami in hrustljavimi mrvicami

8 kosov

Potrebno malo iskustva 40 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Pecivo s slivami

Za pekač:

Papir za peko

Kvašeno testo:

150 ml mleka
50 g masla ali margarine
350 g pšenične moke
1 zavitek Dr. Oetker Kvasa
50 g sladkorja
1 jajce (velikost M)

Nadev:

800 g sliv

Piškotne drobtine za posip:

100 g pšenične moke
50 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
75 g masla (mehkega) ali margarine

preparation

Priprava

1

Kvašeno testo

V manjši posodi segrejte mleko. V njem raztopite maslo ali margarino. Moko stresite v mešalno posodo in primešajte kvas. Dodajte preostale sestavine, mešanico mleka in masla/margarine ter z mešalnikom (metlici za gnetenje) vse skupaj mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 5 minut, da nastane gladko testo. Pokrito testo pustite vzhajati na toplem, dokler se vidno ne poveča. Pekač obložite s peki papirjem. Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica 180 °C

Pečica na vroči zrak 160 °C


2

Nadev

Slive operite, razkoščičite in po dolžini narežite na polovice.


3

Piškotne drobtine za posip

V posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) zmešajte vse sestavine, da nastanejo grobe drobtine.


4

Kvašeno testo na rahlo pomokani površini pregnetite. Razdelite ga na 8 enakomernih porcij, oblikujte v kroglice in jih razvaljajte (Ø 12 cm). Nastale kroge položite na pekač ter po njih razdelite slive tako, da gledajo ostri robovi navzgor. Na toplem jih pustite vzhajati še pribl. 15 minut. Nato po njih potresite piškotne drobtine in jih specite.

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: 20 Minute


5

Pecivo skupaj s papirjem za peko postavite na kuhinjsko rešetko. Postrežete lahko toplo ali ohlajeno pecivo.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne