Piškoti amaretti z limono

(0)
5 3 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Krhko testo brez moke, z mletimi mandlji in kančkom limone

40 kosov

Uspijeva lako 40 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Piškoti amaretti z limono

Za pekač:

Papir za peko

Krhko testo:

200 g Dr. Oetker Mandljev drobno mletih
1 čajna žlička Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
40 g sladkorja
40 g Dr. Oetker Sladkega praha
1 ščepec soli
40 g masla (mehkega) ali margarine
1 jajce
1 pakiranje Schwartau naravne limonine arome

Za valjanje:

40 g Dr. Oetker Sladkega praha

preparation

Priprava

1

Krhko testo

V mešalno posodo stresite mlete mandlje. Dodajte preostale sestavine in jih z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji, da nastane gladko testo. Testo oblikujte v kroglo in ga zavijte v folijo za živila. Za približno 1 uro ga postavite v hladilnik.


2

Pekač obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica 180 °C

Pečica na vroči zrak 160 °C


3

Testo razdelite na štiri dele ter vsak del posujte s sladkorjem v prahu, zatem oblikujte zvitke. Vsak zvitek narežite na 10 enako velikih delov. Oblikujte jih v kroglice in dobro povaljajte v sladkorju v prahu. Kroglice v razmaku položite na pekač in začnite peči.

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: 15 Minute

Piškote s papirjem za peko postavite na kuhinjsko rešetko, kjer naj se ohladijo.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne