za recept Torta s pinjencem in jagodami
malo | maščobe |
200 g | pšenične moke |
150 g | masla (mehkega) |
80 g | sladkorja |
50 g | masla (mehkega) |
40 g | sladkorja |
1 zavitek | Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja |
1 | jajce (velkost M) |
50 g | Dr. Oetker Mandljev drobno mletih |
4 lističev | Dr. Oetker Želatine v lističih |
250 ml | hladnega pinjenca |
70 g | sladkorja |
1 zavitek | Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja |
pribl. 2 žlice | limoninega soka |
200 g | hladne smetane za stepanje |
1 kg | jagod |
pribl. 2 žlice | jagodne marmelade |
1 | meta |
1 | Dr. Oetker Dekor okrasne cvetlice |
V mešalno posodo vsujte moko. Dodajte preostale sestavine in jih z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji, da nastane gladko testo. Testo zavijte v folijo in ga postavite za približno 1 uro v hladilnik.
Pekač namastite. Pečico predhodno segrejte.
Električna pečica 200 °C
Pečica na vroči zrak 180 °C
Testo na pomokani površini razvaljajte v obliki kroga (Ø 35 cm). Na model za peko ga položite tako, da nekaj testa rahlo gleda čez rob. Testo z vilicami večkrat prepikajte. Model za peko položite na rešetko v pečici in začnite peči.
Položaj pečice sredina pečice
Čas peke: 12 Minute
V mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) penasto stepite maslo. Med mešanjem postopoma dodajajte sladkor in vanilin sladkor, dokler se masa ne zgosti. Vanjo dodajte jajce ter vse skupaj mešajte 1/2 minute na najvišji stopnji. V maso nato umešajte še mandlje.
Zmanjšajte temperaturo in spremenite položaj v pečici. Nadev razdelite po biskvitu in nadaljujte s peko.
Električna pečica pribl. 180 °C
Pečica na vroči zrak pribl. 160 °C
Položaj pečice spodnja rešetka
Čas peke: pribl. 15 Minute
Torta naj se na kuhinjski rešetki ohladi.
Želatino namočite v skladu z navodili na embalaži. Zmešajte pinjenec, sladkor, vanilin sladkor in limonin sok. Želatino raztopite v skladu z navodili na embalaži ter jo zmešajte najprej z dvema žlicama mešanice s pinjencem, nato pa zraven primešajte še prostanek te mešanice.Smetano čvrsto stepite. Ko se začne masa strjevati, vanjo umešajte stepeno smetano, pripravljeno kremo pa nato razdelite po biskvitu. Torto postavite za najmanj 2 uri v hladilnik, še bolje čez noč.
Jagode operite in očistite. Narežite jih na četrtine ali šestine ter jih v obliki cveta položite na kremo s pinjencem.Jagodno marmelado segrejte. Z njo premažite jagode.
Torto okrasite z lističi mete in okrasnimi cvetlicami.
Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.
Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.
Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.
Da
ne
Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.
Da
ne