Torta s pinjencem in jagodami

(0)
Ocena recepta Thanks for your feedback!
    (Not for me)
    (OK)
    (Nice)
    (Tasty)
    (Scrumptious)

Torta z mandljevim nadevom, okusno kremo in svežimi jagodami

12 - 14 kosov

Medium 60 Minutes

Sestavine

Sestavine

For the recipe  Torta s pinjencem in jagodami

Za pekač (Ø 30 cm):

malo maščobe

Krhko testo:

200 g pšenične moke
150 g masla (mehkega)
80 g sladkorja

Mandljev nadev:

50 g masla (mehkega)
40 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
1 jajce (velkost M)
50 g Dr. Oetker Mandljev drobno mletih

Krema s pinjencem:

4 lističev Dr. Oetker Želatine v lističih
250 ml hladnega pinjenca
70 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
pribl. 2 žlice limoninega soka
200 g hladne smetane za stepanje

Obloga:

1 kg jagod
pribl. 2 žlice jagodne marmelade

Za okrasitev:

1 meta
1 Dr. Oetker Dekor okrasne cvetlice

preparation

Priprava

1

Krhko testo

V mešalno posodo vsujte moko. Dodajte preostale sestavine in jih z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji, da nastane gladko testo. Testo zavijte v folijo in ga postavite za približno 1 uro v hladilnik.

2

Pekač namastite. Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica 200 °C

Pečica na vroči zrak 180 °C

3

Testo na pomokani površini razvaljajte v obliki kroga (Ø 35 cm). Na model za peko ga položite tako, da nekaj testa rahlo gleda čez rob. Testo z vilicami večkrat prepikajte. Model za peko položite na rešetko v pečici in začnite peči.

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: 12 Minute

4

Mandljev nadev

V mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) penasto stepite maslo. Med mešanjem postopoma dodajajte sladkor in vanilin sladkor, dokler se masa ne zgosti. Vanjo dodajte jajce ter vse skupaj mešajte 1/2 minute na najvišji stopnji. V maso nato umešajte še mandlje.

5

Zmanjšajte temperaturo in spremenite položaj v pečici. Nadev razdelite po biskvitu in nadaljujte s peko.

Električna pečica pribl. 180 °C

Pečica na vroči zrak pribl. 160 °C

Položaj pečice spodnja rešetka

Čas peke: pribl. 15 Minute

Torta naj se na kuhinjski rešetki ohladi.

6

Krema s pinjencem

Želatino namočite v skladu z navodili na embalaži. Zmešajte pinjenec, sladkor, vanilin sladkor in limonin sok. Želatino raztopite v skladu z navodili na embalaži ter jo zmešajte najprej z dvema žlicama mešanice s pinjencem, nato pa zraven primešajte še prostanek te mešanice.Smetano čvrsto stepite. Ko se začne masa strjevati, vanjo umešajte stepeno smetano, pripravljeno kremo pa nato razdelite po biskvitu. Torto postavite za najmanj 2 uri v hladilnik, še bolje čez noč.

7

Obloga

Jagode operite in očistite. Narežite jih na četrtine ali šestine ter jih v obliki cveta položite na kremo s pinjencem.Jagodno marmelado segrejte. Z njo premažite jagode. 

8

Okrasitev

Torto okrasite z lističi mete in okrasnimi cvetlicami.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne