Torta z velikonočnimi zajčki

(0)
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Hrustljavi zajčki na rahlem biskvitu, sladki kremi in sočnih mandarinah

pribl. 16 kosov

Dosta zahtjevno 100 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Torta z velikonočnimi zajčki

Za pekač:

Papir za peko

Za okrogli model za torto (Ø 26 cm):

Papir za peko
malo maščobe

Krhko testo:

175 g pšenične moke
1 zvrhana žlička Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
50 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
125 g masla ali margarine (zmehčanega)

Biskvit:

75 g masla
4 jajc (velikosti M)
125 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
75 g pšenične moke
75 g Dr. Oetker Gustina
15 g Dr. Oetker Kakava za kolače
3 zvrhanih žlici Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška

Nadev:

175 g mandarin (odcejena količina)
2 žlice višnjeve marmelade
2 zavitke Dr. Oetker Kremfixa
2 zavitke Dr. Oetker Vanilin sladkorja
600 g sladke smetane (hladne)

preparation

Priprava

1

Priprava

Model za torto namastite in obložite s papirjem za peko. Segrejte pečico.

Električna pečica pribl. 180 °C

Pečica na vroči zrak pribl. 160 °C


2

Krho testo

V posodi zmešajte moko in pecilni prašek. Dodajte preostale sestavine in mešajte z mešalnikom (s spiralami), najprej pri najmanjši, nato pa pri največji hitrosti.

Četrtino testa na tanko razvaljajte na rahlo pomokani delovni površini in izrežite približno šest motivov zajčkov. Zajčke razporedite po pekaču in jih specite.

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: pribl. 30 Minute


3

Iz preostalega testa oblikujte kroglo, jo razvaljajte po dnu okroglega modela za torte, večkrat prebodite z vilicami in specite.

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: pribl. 15 Minute

Zajčke dajte na mrežo in pustite, da se ohladijo. Ko je krhko testo pečeno, ga takoj ločite od dna modela za torto in ga pustite na mreži, da se ohladi.


4

Biskvit

V kozici stopite maslo in pustite, da se ohladi. Očistite dno okroglega modela za torto, ga namastite in obložite s papirjem za peko.


5

V posodi z mešalnikom (z metlicami) penasto mešajte jajca pri največji hitrosti približno 1 minuto. Zmešajte sladkor in vanilin sladkor ter ju po 1 minuti vmešajte v testo. Mešajte še 2 minuti. Moko pomešajte z gustinom, kakavom in pecilnim praškom ter na kratko mešajte pri najmanjši hitrosti. Nato na hitro vmešajte maslo. Testo dajte v okrogli model za torte in ga poravnajte. Model postavite na rešetko v pečico in specite.

Položaj pečice spodnja rešetka

Čas peke: pribl. 25 Minute

Pečen biskvit ločite od modela, ga zvrnite na mrežo, ki ste jo obložili s papirjem za peko, in pustite, da se ohladi.


6

Papir za peko povlecite z biskvita in ga vodoravno enkrat prerežite.


7

Nadev

Mandarine stresite v cedilo in jih pustite, da se dobro odcedijo. Dno iz krhkega testa položite na pladenj za torte in ga premažite z marmelado. Na to položite spodnji biskvit, rahlo pritisnite. Na spodnji biskvit položite mandarine. Sladko smetano stepemo z vanillin sladkorjem in kremfixom, da nastane čvrsta krema. Polovico stepene smetane previdno razmažite po mandarinah. Na to položite zgornji biskvit, rahlo pritisnite in ga premažite s preostalo stepeno smetano. Rob dekorativno okrasite z nožem. Torto do postrežbe hranite na hladnem.


8

Okrasitev

Zajčke okrasite s sladkorno pisavo in pisanimi okraski za kolače. Torto posujte s pistacijami. Zajčke in čokoladna jajčka razporedite po torti, preden jo postrežete.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne