Flag

Veganske sadne palčke

40 kosov
40
Veganske sadne palčke, ki vas bodo navdušile
Recipe Tips
Pred peko lahko trakova posujete tudi s trsnim sladkorjem.
V dobro zaprti posodi lahko sadne palčke hranite pribl. 3 tedne.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Predpriprava
50 gdatljev (posušenih in razkoščičenih)
50 gindijskih oreščkov (nesoljenih)
40 gkandiranega ingverja
50 gbrusnic (suhih)
50 gDr. Oetker Mandljev nastrganih v lističe
Masa
175 ggladke moke
3 žličkeDr. Oetker Original Backin Pecilnega praška (čajne)
100 gsladkorja (trsnega)
1 ščepecsoli
6 žličkeolja (jedilnega)
0,125 lsojinega napitka (nesladkanega)
1

Predpriprava

Nasekljajte datlje, indijske oreščke, ingver in brusnice. Na stran dajte približno 1 žlico mandljev. Preostale mandlje dodajte nasekljani mešanici.

2

Masa

V mešalni posodi zmešajte moko in pecilni prašek. Dodajte sladkor, sol, olje in sojin napitek ter zmešajte z mešalnikom (metlici za mešanje), da nastane gladka masa. Vanjo umešajte sadno mešanico z oreščki.

3

Za posip

Maso razdelite na 2 trakova (široka pribl. 4 cm) in ju položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Posujte ju z nastrganimi mandlji.

Pekač položite na sredino predhodno segrete pečice.

 

Čas peke: 25 Minute

: 180 °C

: 160 °C

4

Trakova narežite na pribl. 1,5 cm široke kose in pustite, da se ohladijo.

  • Pred peko lahko trakova posujete tudi s trsnim sladkorjem.
    V dobro zaprti posodi lahko sadne palčke hranite pribl. 3 tedne.