Velikonočni zajec iz kvašenega testa

(0)
5 2 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

3 kosov

Potrebno malo iskustva 40 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Velikonočni zajec iz kvašenega testa

Kvašeno testo:

500 g gladke moke
1 zavitek Dr. Oetker Kvasa
70 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
1 žlička kardamoma
1 jajce (velikost M)
1 zvrhana žlička soli (čajna)
0,25 l mleka (mlačno 25 °C)
100 ml olja (jedilnega)

Za dekoracijo:

6 rozin
1 jajce

preparation

Priprava

1

Kvašeno testo

Moko presejte v mešalno posodo, dodajte suhi kvas in dobro premešajte. Ostale sestavine dodajajte po zgoraj zapisanem vrstnem redu in vse skupaj z ročnim mešalnikom (metlici za gnetenje) zgnetite v gladko testo.
Testo pokrijte in pustite vzhajati na toplem, dokler se volumen testa ne podvoji.


2

Vzhajano testo sploščite ter ga z leve in desne strani gnetite v smeri proti sredini, zatem ga razdelite na tri enake dele. En del testa razpolovite in iz ene polovice oblikujte približno 11 cm dolg oval ter ga položite na pekač. Od druge polovice vzemite tri koščke v velikosti češnjevih koščic za zajčkov gobček in jih shranite za kasneje. Preostanek testa razdelite na štiri kose. Iz enega kosa izoblikujte kroglo, jo sploščite in kot glavo položite k ovalu. Sedaj iz treh manjših koščkov testa oblikujte kroglice, jih sploščite in jih z rahlim pritiskom položite na glavo kot gobček. Preostale tri kose testa razpolovite. Štiri polovice izoblikujte v krogle in jih kot tačke položite k ovalu (slika 1). 

Iz preostalih polovic testa oblikujte približno 25 cm dolga valjčka. Valjčka razpolovite in polovici spletite ter kot ušesa položite k zajčkovi glavi. Vsakemu zajčku iz dveh rozin naredite še oči (slika 2). Iz preostalih dveh kosov testa po enakem postopku naredite še dva zajčka.


3

Zajčke pustite vzhajati na toplem približno 20 minut.
Razžvrkljajte jajce in z njim premažite zajčke.
 
Segrejte pečico in namestite pekač na sredino pečice.

Električna pečica pribl. 180 °C

Pečica na vroči zrak pribl. 160 °C

Čas peke: pribl. 20 Minute

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne