Zajčki iz kvašenega testa

(0)
5 4 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Sladki velikonočni zajčki iz kvašenega testa

pribl. 12 kosov

Potrebno malo iskustva 40 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Zajčki iz kvašenega testa

Za pekač:

Papir za peko

Kvašeno testo:

225 ml mleka
100 g masla
500 g pšenične moke
1 zavitek Dr. Oetker Kvasa
1 zavitek Dr. Oetker Finesse Limonine lupinice
1 ščepec soli
1 jajce (velikosti M)

Za premaz:

1 - 2 žlice mleka

Za okrasitev:

1 rozina
nekaj mandljeve palčke

preparation

Priprava

1

Priprava

V lončku segrejte mleko, nato v njem raztopite maslo.


2

Kvašeno testo

V posodi dobro zmešajte moko in kvas. Dodajte preostale sestavine in mešajte z mešalnikom (s spiralami) približno 5 minut, najprej pri najmanjši, nato pa pri največji hitrosti, da dobite gladko testo. Testo pokrijte in ga pustite na toplem vzhajati tako dolgo, da se vidno poveča. Pekač obložite s papirjem za peko. Segrejte pečico.

Električna pečica pribl. 180 °C

Pečica na vroči zrak pribl. 160 °C


3

Testo na hitro pregnetite na rahlo pomokani delovni površini in oblikujte svaljek. Svaljek razdelite na približno 12 kosov enake velikosti in iz vsakega kosa oblikujte kroglico. Iz vsake kroglico oblikujte kapljico dolžine 12 cm in jo malce sploščite. Zašiljeno konico zarežite približno do polovice in oblikujte ušesa (slika 1).


4

Kose testa položite na pekač in jih premažite z mlekom. V testo vtisnite rozine za oči in smrček. Iz mandljevih paličic naredite brke na smrčku (slika 2). Zajčke pustite vzhajati približno 15 minut.


5

Pekač postavite v pečico.

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: pribl. 15 Minute

Zajčke dajte na mrežo in pustite, da se ohladijo.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne