Zvezdice s piškoti

(0)
5 3 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

5 kosov

Potrebno malo iskustva 60 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Zvezdice s piškoti

Krhko testo:

200 g masla (mehkega)
150 g Dr. Oetker Sladkega praha
1 ščepec soli
1 jajce (velikost M)
350 g gladke moke
50 g Dr. Oetker Kakava za kolače
1 čajna žlička začimb za medenjake

Skutna krema:

300 ml tekoče sladke smetane
2 zavitke Dr. Oetker Kremfixa
100 g Dr. Oetker Sladkega praha
300 g svežega sira (npr. Philadelphia)
malo cimetove arome

Za okrasitev:

1 Dr. Oetker Dekor mix zvezdice
1 Dr. Oetker Dekor srebrne perle soft

preparation

Priprava

1

Krhko testo

Maslo, sladki prah in sol z ročnim mešalnikom (metlici za mešanje) kremasto zmešajte. Nato dodajte jajce. S kuhalnico v zmes umešajte še moko, kakav in začimbe za medenjake. Testo, zavito v folijo za živila, postavite za 30 minut v hladilnik.


2

Testo na pomokani površini razvaljajte na debelino pribl. 3 mm in z modelčkom (10 cm Ø) izrežite 10 zvezdic. Zvezdice položite na dva pekača, obložena s papirjem za peko.
 
Prvi pekač položite na sredino predhodno segrete pečice.
 

Električna pečica 170 °C

Pečica na vroči zrak 150 °C

Čas peke: 15 Minute

Postopek ponovite tudi z drugim pekačem. Pustite, da se piškoti na pekaču ohladijo.


3

Skutna krema

Stepite sladko smetano s Kremfixom ter umešajte sladkor v prahu, sveži sir in cimetovo aromo. S kremo napolnite brizgalno vrečko z okroglim nastavkom (pribl. 12 mm Ø). Na pet zvezdic nabrizgajte pikice. Na zvezdice previdno položite preostale zvezde in nanje prav tako nabrizgajte pikice.


4

Okrasitev

Pred serviranjem jih okrasite s sladkornimi okraski.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne