Flag

Čokoladno-pomarančni sladoled

4 porcije
20
Čokoladni sladoled s pomarančno marmelado
Recipe Tips
Okrasite s sladolednimi vaflji.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Sestavine
250 mlmleka (hladno)
1 zavitekDr. Oetker Ledenega deserta čokolada
60 gpomarančne marmelade
1

Priprava

Hladno mleko nalijte v posodo za mešanje. Dodajte prašek za pripravo sladoleda in z ročnim mešalnikom (metlici za stepanje) pri najnižji hitrosti na hitro premešajte. Nato 3 minute stepajte pri najvišji hitrosti. Vmešajte pomarančno marmelado. Sladoled nadevajte v posodo, primerno za zamrzovanje, jo pokrijte s pokrovom in pustite v zamrzovalniku najmanj 4 ure pri ‒18 °C.

2

Dekoriranje

Sladoled naj pred serviranjem pribl. 10 minut stoji na sobni temperaturi. Sladoled razdelite na porcije in ga poljubno okrasite.

  • Okrasite s sladolednimi vaflji.