Flag

Pletenica z rozinami in mandlji

20 rezin
20
Slastna pletenica z rozinami in grobo mletimi mandlji – za okusen zajtrk
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za pekač
Papir za peko
Kvašeno testo
100 mlmleka
50 gmasla
375 gpšenične moke
1 zavitekDr. Oetker Kvasa
50 gsladkorja
1 zavitekDr. Oetker Vanilin sladkorja
maloDr. Oetker Arome vanilije
150 gsladke smetane z več maščobe (Crème Fraîche)
200 grozin
50 gDr. Oetker Mandljev grobo mletih
Za premaz
1rumenjak (velikost M)
1 žličkamleka
Picture - Dr. Oetker Arome vanilije
Picture - Dr. Oetker Mandljev grobo mletih
1

Predpriprava

Segrejte mleko in v njem raztopite maslo.

2

Kvašeno testo

V mešalni posodi zmešajte moko in kvas. Z mešalnikom (metlici za gnetenje) zmešajte sladkor, vanilin sladkor, aromo, Crème fraîche (sladka smetana z več maščobe), še toplo mešanico mleka in masla ter vse skupaj mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 5 minut, da nastane gladko testo. Nato umešajte rozine in mandlje. Pokrito testo pustite vzhajati na toplem, dokler se vidno ne poveča. Medtem pekač obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte.

: pribl. 180 °C

: pribl. 160 °C

3

Testo na rahlo pomokani površini še enkrat pregnetite. Razdelite ga na tri enakomerno velike dele in jih oblikujte v pribl. 35 cm dolge zvitke. Na pekaču zvitke spletite v kito in konce dobro stisnite. Zmešajte rumenjak z mlekom ter premažite testo. Ponovno ga pustite vzhajati pribl. 15 minut.
Pekač potisnite v pečico.

: spodnja rešetka

Čas peke: pribl. 35 Minute


Pečeno pletenico skupaj s papirjem za peko postavite na kuhinjsko rešetko in pustite, da se ohladi.