Flag

Zajčki iz kvašenega testa

pribl. 12 kosov
40
Sladki velikonočni zajčki iz kvašenega testa
Recipe Tips
Če imate samo en pekač, lahko drugo polovico zajčkov pripravite na papirju za peko. Potem preprosto povlecite papir za peko na pekač.
Recipe Tips
Za izdelavo oči in smrčka lahko namesto rozin uporabite tudi lešnike. 
Recipe Tips
Pecivo lahko tudi zamrznete.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za pekač
Papir za peko
Kvašeno testo
225 mlmleka
100 gmasla
500 gpšenične moke
1 zavitekDr. Oetker Kvasa
1 zavitekDr. Oetker Finesse Limonine lupinice
1 ščepecsoli
1jajce (velikosti M)
Za premaz
1 - 2 žličkemleka
Za okrasitev
1rozina
nekajmandljeve palčke
1

Priprava

V lončku segrejte mleko, nato v njem raztopite maslo.

2

Kvašeno testo

V posodi dobro zmešajte moko in kvas. Dodajte preostale sestavine in mešajte z mešalnikom (s spiralami) približno 5 minut, najprej pri najmanjši, nato pa pri največji hitrosti, da dobite gladko testo. Testo pokrijte in ga pustite na toplem vzhajati tako dolgo, da se vidno poveča. Pekač obložite s papirjem za peko. Segrejte pečico.

: pribl. 180 °C

: pribl. 160 °C

3
Picture - zajčki slika 1

Testo na hitro pregnetite na rahlo pomokani delovni površini in oblikujte svaljek. Svaljek razdelite na približno 12 kosov enake velikosti in iz vsakega kosa oblikujte kroglico. Iz vsake kroglico oblikujte kapljico dolžine 12 cm in jo malce sploščite. Zašiljeno konico zarežite približno do polovice in oblikujte ušesa (slika 1).

4
Picture - zajčki slika 2

Kose testa položite na pekač in jih premažite z mlekom. V testo vtisnite rozine za oči in smrček. Iz mandljevih paličic naredite brke na smrčku (slika 2). Zajčke pustite vzhajati približno 15 minut.

5

Pekač postavite v pečico.

: sredina pečice

Čas peke: pribl. 15 Minute


Zajčke dajte na mrežo in pustite, da se ohladijo.

  • Če imate samo en pekač, lahko drugo polovico zajčkov pripravite na papirju za peko. Potem preprosto povlecite papir za peko na pekač.
  • Za izdelavo oči in smrčka lahko namesto rozin uporabite tudi lešnike. 
  • Pecivo lahko tudi zamrznete.