Okrasitev piškotov s čokolado

1

Da bi čokolada ob topljenju dobila lep sijaj, jo je treba primerno temperirati. Kuverturo/čokolado grobo nasekljajte in dajte v manjšo posodo najprej le 2/3 kuverture/čokolade ter jo ob stalnem mešanju popolnoma stopite.  Posoda s kuverturo/čokolado se pri tem ne sme dotikati spodnje posode z vročo vodo, temveč naj le visi nad vodno paro, da se kuvertura/čokolada ne bi preveč segrela in postala grudasta. Pazite, da voda ne vre, saj lahko zaide v kuverturo/čokolado in povzroči zgoščevanje oz. strjevanje.

2

Vmešajte še zadnjo tretjino in na ta način ohladite kuverturo/čokolado na približno 26–28 °C; mešajte torej tako dolgo, da se tudi zadnja tretjina popolnoma raztopi. Nato kuverturo/čokolado ob stalnem mešanju še enkrat segrejte na približno 30–32 °C. Za natančno temperiranje priporočamo uporabo kuhinjskega termometra. 

3

Pred uporabo kuverture/čokolade naredite preizkus. Konico noža potopite v stopljeno kuverturo/čokolado (slika 2). Če se kuvertura/čokolada hitro strdi in postane sijoča, ima optimalno temperaturo in jo je treba takoj uporabiti. 

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne