PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Okrasitev piškotov s čokolado

1

Da bi čokolada ob topljenju dobila lep sijaj, jo je treba primerno temperirati. Kuverturo/čokolado grobo nasekljajte in dajte v manjšo posodo najprej le 2/3 kuverture/čokolade ter jo ob stalnem mešanju popolnoma stopite.  Posoda s kuverturo/čokolado se pri tem ne sme dotikati spodnje posode z vročo vodo, temveč naj le visi nad vodno paro, da se kuvertura/čokolada ne bi preveč segrela in postala grudasta. Pazite, da voda ne vre, saj lahko zaide v kuverturo/čokolado in povzroči zgoščevanje oz. strjevanje.

2

Vmešajte še zadnjo tretjino in na ta način ohladite kuverturo/čokolado na približno 26–28 °C; mešajte torej tako dolgo, da se tudi zadnja tretjina popolnoma raztopi. Nato kuverturo/čokolado ob stalnem mešanju še enkrat segrejte na približno 30–32 °C. Za natančno temperiranje priporočamo uporabo kuhinjskega termometra. 

3

Pred uporabo kuverture/čokolade naredite preizkus. Konico noža potopite v stopljeno kuverturo/čokolado (slika 2). Če se kuvertura/čokolada hitro strdi in postane sijoča, ima optimalno temperaturo in jo je treba takoj uporabiti.