PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Okrasitev s sladkornim prelivom

1

Presejani sladkor v prahu postopoma umešajte v gladko zmes s toliko tekočine, da dobite gost preliv. Za 200 g sladkorja v prahu so potrebne približno 3–4 žlice tekočine.       
Preliv se običajno pripravlja z limoninim sokom.  
 
Da bi dobili različne okuse, lahko sladkor v prahu zmešate tudi z likerjem, vinom, čajem, sokom ali mlekom. Barvne tekočine, kot je črno vino, sladkornemu prelivu ne bodo dale le arome, temveč ga bodo obarvale v nežno pastelne tone. Če želite intenzivnejše barve, lahko v sladkorni preliv postopoma dodajate jedilne barve.
 
Če sladkorni preliv pomešate z vročo vodo (iz navodil), se bo po sušenju še posebej dobro oprijel in imel poseben sijaj.