Sestavine za pribl. 30 kosov

Za lim za pekač (30 x 35 cm):
papir za peko

Biskvit:
200 g zmehčanega masla
100 g presejanega Dr. Oetker
Sladkega prahu
6 rumenjakov (velikosti M)
1 zavitek Dr. Oetker vanilin sladkorja
ščepec soli
1 žlička cimeta
ščepec klinčkov v prahu
200 g stopljene čokolade za kuhanje
6 beljakov (velikosti M)
100 g sladkorja
200 g presejane gladke moke
150 g mletih lešnikov

Nadev:
300 g segrete sadne marmelade
Obliv:
10 žlic ruma
noževa konica cimeta
ščepec klinčkov v prahu
200 g Dr. Oetker Sladkega prahu

 

Za posip:
Dr. Oetker lešnikov krokant

Kako lahko pripravim adventni kolač?

1

Biskvit:

Z mešalnikom (z metlicami) penasto zmešajte maslo s sladkorjem v prahu, rumenjaki, vanilin sladkorjem, soljo in začimbami. Na hitro primešajte malce ohlajeno stopljeno čokolado. Beljake stepite s sladkorjem in jih dodajte v masleno zmes. Pomešajte moko in lešnike, dodajte v zmes in premešajte s kuhalnico.

2

Polovico zmesi enakomerno razporedite po pekaču, obloženim s papirjem za peko.

Električna pečica: 190 °C
Pečica na vroči zrak: 170 °C

Položaj v pečici: srednji
Čas peke: približno 20 minut

3

Ko je biskvit pečen, ga rahlo posujte s sladkorjem. Odstranite papir za peko, na katerem se je pekel biskvit. Ponovite postopek s preostalo zmesjo

 

4

Nadev:

En biskvit premažite s segreto marmelado in nanj položite drugi biskvit.

5

Obliv in posip:

Rum z začimbami in sladkorjem v prahu zmešajte v gladko zmes in z njo premažite še topel biskvit. Preden se obliv ohladi, po vrhu potresite lešnike. Ko se obliv strdi, kolač razrežite na kose po želji

 

NASVETI: • Za premaz biskvita lahko namesto marmelade uporabite stopljeno čokolado. • Za posip lahko uporabite tudi Dr. Oetker srebrne perle.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne