Sestavine za pribl. 40 kosov

Za lim za pekač:
papir za peko

Krhko testo:
100 g mehkega masla
70 g sladkorja
80 g mletega maka
1 Dr. Oetker vanilijev strok
1 zavitek Dr. Oetker Finesse naribane limonine lupinice
ščepec soli
2 jajci (velikosti M)
180 g gladke moke
1/2 žličke Dr. Oetker Original Backin pecilnega praška

Nadev za glazuro:
100 g višnjeve marmelade
2 žlici vode

Kako lahko pripravim krhki piškoti z makom?

1

Krhko testo:

Z mešalnikom (z metlicami) penasto zmešajte maslo s sladkorjem, makom, semeni iz vanilijevega stroka (ki ste ga prej vzdolžno prerezali in postrgali sredico) ter limonino lupinico in soljo. Posamično umešajte jajca. Moko pomešajte s pecilnim praškom, dodajte masleni zmesi in pomešajte s kuhalnico.

2

Zmes nadevajte v vrečko za okraševanje z nastavkom v obliki zvezde (Ø 10 mm) in v primernih razmakih nabrizgajte krožce na pekač, obložen s papirjem za peko. Z ročajem kuhalnice naredite vdolbinice v vsak piškot. Piškote dajte na hladno za približno dve uri.

Električna pečica: približno 170 °C
Pečica na vroč zrak: približno 150 °C

Položaj v pečici: srednji
Čas peke: približno 11 minut

3

Nadev:

Marmelado zmešajte z vodo, zavrite in z njo napolnite luknjice ohlajenih piškotov.

NASVET: • Testo mora biti čim bolj hladno, medtem ko delate z njim, da dobi čudovito teksturo, ki se kar topi v ustih.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne