Sestavine za pribl. 24 kosov

Za model za piškotke ali mafine:
malo maščobe

 

Testo:
230 g pšenične moke
155 g neslanega masla (hladnega)
30 g Dr. Oetker Sladkega prahu
(2 žlici)
1 jajce srednje velikosti (stepeno)

Sadni nadev:
250 g brusnic
400 g rozin
150 ml temnega ruma
2 zavitka Dr. Oetker Finesse naribane
pomarančne lupinice
½ žličke začimb po želji (piment,
kardamom, nageljnove žbice,
muškatni orešček ...)
1 žlička cimeta
200 g rastlinske masti
260 g temnega rjavega sladkorja


Obliv:
1 jajce srednje velikosti
nekaj Dr. Oetker Sladkega prahu

Kako lahko pripravim Male sadne pite?

1

Testo:

Stehtajte moko, stresite jo v skledo ter dodajte nastrgano hladno maslo. Rahlo premešajte, da se maslo enakomerno razporedi, nato pa mešajte
s konicami prstov. Dodajte sladkor v prahu in postopoma vmešajte jajce, dokler ne nastane kepa testa. Če se testo noče povezati, dodajte malo
hladne vode. Testo ovijte v prozorno folijo in ga pustite v hladilniku najmanj 30 minut.

2

Nadev:

Medtem ko se testo hladi, naredite sadni nadev; v skledo stresite vse sestavine, razen rastlinske masti in sladkorja. Pustite stati eno uro, da suho
sadje vpije začimbe in rum. Ko posušeno sadje pridobi volumen, vmešajte mast in temno rjavi sladkor.

3

Namastite model za piškotke ali mafine. Segrejte pečico.
Električna pečica: 180–200 °C | Pečica na vroči zrak: 160–180 °C

4

Ohlajeno testo razvaljajte na rahlo pomokani površini na debelino približno 4 mm in izrežite kroge s premerom približno 16 cm ter jih polagajte na
namaščen pekač. Iz preostalega testa izrežite 24 zvezdic. Na vsak krog položite polno žlico nadeva.

5

Obliv:

Preden na kroge položite zvezdice, ali druge motive, robove testa rahlo premažite s stepenim jajcem, nato pa z jajcem premažite tudi zvezdice.
Preden jih postavite v pečico, jih dajte še za 10 minut v hladilnik. Specite.


Položaj v pečici: srednji | Čas peke: 25–30 minut


Pečene pite naj se hladijo na kuhinjski mreži pet minut, nato jih previdno s pomočjo žličke odstranite s pekača. Posujte s sladkorjem v prahu in
postrezite kot čudovito svečano poslastico!


NASVETI:
• Sadni nadev lahko pripravite že nekaj dni prej, tako bodo arome še močnejše. Preprosto ga nadevajte v steklen kozarec in shranite v hladilniku, dokler
ga ne potrebujete.
• Za čudovito teksturo testa, ki se kar topi v ustih, mora biti testo pred uporabo dobro ohlajeno.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne