Sestavine za pribl. 50 kosov

Za pekač:
papir za peko

Krhko testo:
150 g pšenične moke
noževa konica Dr. Oetker Original
Backin pecilnega praška
1 zavitek Dr. Oetker vanilin sladkorja
50 g sladkorja
100 g zmehčanega masla
ali margarine
1 žlica vode

Nadev:
približno 75 g narezanih mehkih
karamelnih bonbonov
Za okrasitev:
približno 50 g bele čokolade
približno 25 g narezanih mehkih
karamelnih bonbonov

Kako lahko pripravim Piškoti, polnjeni s karamelo?

1

Priprava:

Pekač obložite s papirjem za peko. Segrejte pečico.

Električna pečica: približno 180 °C
Pečica na vroči zrak: približno 160 °C

2

Krhko testo:

V posodi zmešajte moko in pecilni prašek. Dodajte preostale sestavine in mešajte z mešalnikom (z lopaticami), najprej na kratko pri najmanjši hitrosti, nato pa pri največji.

3

Kroglice:

Testo razdelite na približno 50 delov enake velikosti, najboljše, da naredite svaljke, ki jih nato razrežete. Kose testa sploščite v roki, nanj položite 2-3 koščke narezanih mehkih karamelnih bombonov, obložite s testom in oblikujte kroglice. Kroglice razporedite po pekaču in jih specite.

Položaj v pečici: srednji
Čas peke: približno 12 minut

Piškote s karamelo skupaj s papirjem za peko prestavite na mrežo in počakajte, da
se ohladijo.

4

Okrasitev:

Belo čokolado grobo nasekljajte, jo naložite v vrečko za zamrzovanje živil, dobro zaprite in stopite na pari na nizki temperaturi. Medtem na drobno narežite karamelne bonbone. Po piškotih nabrizgajte malo čokolade in posujte z narezanimi mehkimi karamelnimi bonboni.


NASVET: • Piškote lahko v dobro zaprti škatli hranite približno dva tedna.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne